Spiller fra 'volds-hold' svarer igen: Vi hjalp dommeren

Spiller fra frygtet Fremad Amager-hold afviser beskyldninger om vold. - Det var en tilskuer, der slog dommeren, siger han

Søndag besejrede Fremad Amagers førstehold GVI 2-0 i Sundby Idrætspark, hvilket sender de blåblusede op på tredjepladsen i 2. Division Øst.

Traditionsklubben fra Amager er da også i overskrifterne i øjeblikket.

Men det er ikke den gamle Europa-mester John 'Faxe' Jensens tropper, der har spillet sig ind i spalterne.

Voldsramt dommer dømmer igen: Fik gaver af fodboldhold

I stedet er det klubbens berygtede og frygtede fjerdehold, som skaber en interesse, som man med garanti helst var foruden ude på det, onde tunger kalder 'lorteøen'.

Låget blev skruet af flasken, da amatørdommer Morten Hvidemose stod frem og fortalte om, hvordan han helt umotiveret blev overfaldet af spillere og tilskuere, da holdene mødtes i sidste weekend.

Og siden kom det frem, at luften også var tyk af trusler og vold, da Fremad Amager-drengene i sidste sæson mødte Jægersborg og Østerbro IF.

Politiet efterforsker vold mod fodbolddommer

Nu er holdet, som udspringer af det sociale projekt 'Partnerskabet' i Urbanplanen, suspenderet af Fremad Amager, mens politiet efterforsker overfaldet på Morten Hvidemose.

Men ifølge en af holdets spillere har medierne tegnet et urimeligt billede af sagen.

Erkan Sari afviser overfor Politiken, at han og holdkammeraterne deltog i overfaldet på dommeren. En forklaring, der står i stærkt modsætning til forklaringen fra de vidner, Ekstra Bladet har været i kontakt med.

Han forklarer, at det var en tilskuer, der slog dommeren.

- Jeg brokkede mig selv til dommeren, men jeg var også en af dem, der hjalp med at følge ham ud til sidst. Men ingen gider sætte sig ned og høre på, hvad der egentlig skete, hvordan vores hold fungerer, og hvad vi har udrettet. For eksempel var det ikke en af vores spillere, der slog dommeren. Det var en af tilskuerne, der løb på banen. Fordi han havde en blå trøje på, gør det ham ikke til en Fremad Amager-spiller, forklarer Sari.

Efter grotesk vold: Fodboldbøller får lokal hjælp

Han mener, at holdet og projekt 'Partnerskab' trods anklagerne om vold skaber masser af værdi i det socialt belastede kvarter Urbanplanen.

- For to år siden var det hele det værste lort. Men det her hold har styrket båndet imellem os. Der er en masse borgerdeltagelse i det, og med de baggrunde, som folk har, er det en succes i sig selv, at vi har kunnet holde alle fast på projektet i to år. Det har givet folk selvtillid at være med og at have noget at gå op i, forklarer Erkan Sari, der erkender, at holdet tidligere har været involveret i voldssager.

Således har en spiller fra Østerbro IF til Ekstra Bladet fortalt følgende om mødet med Fremad Amager:

- De fejrede udligningen til 2-2 ved at slå en af mine holdkammerater hårdt med en knytnæve i maven, fordi han råbte ' offside'.Derefter blev han slået to gange i hovedet, så det begyndte at bløde. Så valgte vi at trække stikket og gå fra banen'.

Nu skal Jelved svare i sag om grotesk dommer-overfald

Heller ikke den gang var der ifølge Erkan Sari tale om, at holdet som sådan forløb sig, men, at der var tale om enkelt spiller, og at holdet efterfølgende selv stod for justitsen, da man 'sørgede for, at den person ikke skulle spille mere'.

Politiet er stadig i gang med at efterforske sagen.

Overfaldet dommer: Det gør stadig ondt

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.