Spillere afviser kampe hver anden dag

Det er uforsvarligt at spille kampe hver anden dag for at få Superligaen færdigspillet, mener spillerne

Fodboldspillere bliver udsat for stor skadesrisiko, hvis de skal spille kampe hveranden dag på grund af coronapausen. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fodboldspillere bliver udsat for stor skadesrisiko, hvis de skal spille kampe hveranden dag på grund af coronapausen. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Det er endnu uvist, om eller hvornår den igangværende superligasæson kan blive færdigspillet. Divisionsforeningen arbejder med forskellige scenarier, men uvisheden om coronakrisens længde skaber stor usikkerhed.

Der er blevet snakket om, at kampprogrammet kan blive så komprimeret, at holdene skal i aktion hver anden dag for at få færdigspillet sæsonen inden næste sæsons start.

Men det bør man ikke gøre, siger Thomas Lindrup, formand for Spillerforeningen, til TV3 Sport.

- Hvis man tager udgangspunkt i Superligaen, hvor der er 12 kampe tilbage, så kan man klare det på 25 dage, hvis man spiller hver anden dag, lyder det fra Lindrup.

- Men det vil være fysisk uforsvarligt over for spillerne at sætte dem ind i sådan et program i forhold til skader og alt muligt andet.

Han gør det klart, at spillernes holdning er, at et så komprimeret program ikke bør gennemføres, men at de også er klar over, at der er tale om en ekstraordinær situation.

- Spillerne ved også godt, at der skal indgås nogle kompromisser for at komme i mål og hen over denne coronatid. Og så kan det godt være, at der skal spilles hver tredje eller fjerde dag, siger Thomas Lindrup.

Der resterer to runder af grundspillet i 3F Superligaen og ti kampe i mesterskabsspillet, hvor guld, sølv og bronze endeligt skal placeres.

Derudover skal nedrykningsspillet afgøres sideløbende.

Beskylder Solbakken for at bryde løfte

Fanget i transfer-kaos: - Over 50 millioner til gode

Færdig i Brøndby: - Jeg var gerne blevet

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+