Spillere og klubber mødtes i retten: Begge vandt

Men Divisionsforeningen må gerne bruge begrebet bruttoløn, men spilleren skal i fremtiden altid oplyses alle nettotal i forbindelse med lønforhandlinger

Det er sjældent to parter mødes i retten, hvor begge føler de har sejret.  Sådan forholder det sig i en sag, som netop er afgjort ved en Faglig Voldgiftssag, hvor Divisionsforeningen formelt har fået medhold, men Spillerforeningen har fået ret i, at der ikke må forhandles og indgås en bruttolønsaftale for kontraktspillere.

Den Faglige Voldgiftssag er en udløber af Feriepengesagen og seneste overenskomst fra 2014-18 mellem Divisions- og Spillerforeningen. Parterne har været uenige i fortolkningen af paragraf ni i overenskomsten.

Det var Divisionsforeningen, der har bragt sagen for Arbejdsretten, som henviste den til en Faglig Voldgiftssag, fordi klubberne har ønsket at inddrage spillernes bruttoløn i forbindelse med løn- og kontraktforhandlinger med spillerne.

- Vi er godt tilfredse med afgørelsen. Vi har fået medhold i den påstand, vi har nedlagt. Det har været vigtigt for os, at klubberne i en forhandlings situation med spillerne må bruge begrebet bruttoløn,, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Spilleren skal kende netto-tallene
Klubberne må gerne i fremtiden bruge begrebet bruttoløn, men det væsentlige er, at klubberne nu tvinges til at oplyse spilleren om nettotallene.

Det gælder løn, pension, sportsopsparing og feriepenge i forbindelse med en lønforhandling. Klubben er altså forpligtet til at oplyse spilleren præcist, hvad han siger ja eller nej til i en forhandling.

Hvis en spiller tidligere har aftalt, han eksempelvis skal have 50.000 kr. om måneden, er spilleren blevet overrasket, når det viser sig, at de 50.000 kr. er blevet reduceret til et væsentligt lavere beløb ved første lønudbetaling, fordi klubben har benyttet sig af en bruttolønsordning, og fratrukket pension og sportsopsparing.

Spilleren har krav på præcist at kende alle nettotallene, inden han underskriver en aftale.

Nettotal skal på bordet
- Voldgiftsretten har givet os ret i sagens kerne, og det er vi naturligvis meget tilfredse med.  Med afgørelsen har vi fået rettens ord for, at netto-tallene skal på bordet og fremgå tydeligt, så spilleren ikke kan være i tvivl om, hvad der er aftalt, siger Jeppe Curth formand for Spillerforeningen.

Jeppe Curth er meget tilfreds med afgørelsen på spillernes vegne. Han mener, at det bliver mere gennemskueligt for fremtidige spillere, der tegner kontrakt.

- Det er vigtigt, at løn- og kontraktforhandlinger og forhold altid er gennemskuelige for lønmodtager. Det gælder også i fodboldbranchen. Og det har vi nu fået sikret.  

- Det her er en meget vigtig afgørelse, der har underbygget vores syn og påstand i den her sag, påpeger han.

- Sammen med Divisionsforeningen arbejder vi for at finde en procedure for kontraktforhandlinger, som entydig sikrer, at spillerne ikke snydes, og at klubberne får sikkerhed for, at der ikke kan blive tale om efterbetaling i fremtiden, siger Jeppe Curth.

Spillerforeningen er nu gået i gang med at se på de spillere, som er placeret på den såkaldte bruttolønsordning.

- Vi er i kontakt med spillerne og er i færd med at undersøge, hvor der i de sidste år er gennemført forhandlinger uden at nettotallene er kommet på bordet. Det kan betyde, at der skal ske efterbetaling til spillere. Vi vil søge at finde en løsning på disse sager med de enkelte klubber, siger Jeppe Curth formand for Spillerforeningen til Ekstra Bladet.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.