Ståle inden derby: Dét Brøndby-hold var formidabelt

Ståle Solbakken runder søndag sin kamp nummer 600 som cheftræner for FC København

Hvad er status på FC København og Brøndby IF inden weekendens brag? Gisle Thorsen analyserer de to holds form. Producer: Lasse Brøndal

Ståle Solbakken runder søndag et skarpt hjørne, når han står i spidsen for FC København for 600. gang. Jubilæet markeres i den største kamp i dansk klubfodbold, når FCK tager imod arvefjenderne fra Brøndby IF i Telia Parken.

Netop rivalerne fra den københavnske Vestegn har Ståle Solbakken selvsagt udkæmpet mange drabelige slag mod i årenes løb, og selvom han har trukket sig sejrrigt ud af de fleste, er der flere Brøndby-årgange, FCK-bossen løfter på hatten for.

Han fornemmer også, at noget godt er på vej i Brøndby under Niels Frederiksen.

- De kampe har altid haft en drivende effekt, og i min tid har vi mødt mange gode Brøndby-hold. Et Laudrup-hold, som var vældig godt, og et Kent Nielsen-hold, som var vældig godt, og som vi kæmpede med mesterskabet om i 2009, og vi har mødt et formidabelt Zorniger-hold, og nu tror jeg, de er i færd med at bygge et nyt godt hold, siger Ståle Solbakken til FC Københavns hjemmeside.

Solbakken i aktion som aktiv mod Brøndby og Peter Graulund i Faxe Kondi-ligaen. Foto: Lars Poulsen
Solbakken i aktion som aktiv mod Brøndby og Peter Graulund i Faxe Kondi-ligaen. Foto: Lars Poulsen
 

Nordmanden har stået i spidsen for FC København i to omgange og aktuelt siden 2013. Han ser tilbage på en til tider udfordrende tid, hvor han og klubben har måttet træffe nogle svære valg.

- Jeg føler, at jeg nu har lagt et godt grundlag for det, som skal ske fremover i FCK, og at FCK ikke er så afhængige af mig længere, som de nok var, lige efter jeg kom tilbage i 2013, og indtil vi fik lavet strategiskiftet

Strategiskiftet, han nævner, foretog FC København, da Ståle Solbakken lige var kommet til klubben for anden gang.

- Særlig perioden efter, jeg kom tilbage, var super udfordrende på alle parametre. Vi havde en trup uden salgsobjekter, og økonomien i de andre ligaer udviklede sig meget hurtigt, så vi måtte finde ud af, hvordan vi kunne reducere afstanden, siger Solbakken og fortsætter:

- Derfor lavede vi en stor turn-around i 2013-14, som kostede lidt på den korte bane, men gav os et vældig godt fundament. Siden har vi udbygget alt lige fra sundhedssektoren, talentafdelingen, scoutingen - ja, egentlig alle områder, også medieområdet.

Simon Hedlund jubler efter sin scoring mod FCK i det seneste møde, som Brøndby vandt 3-1. Foto: Jens Dresling
Simon Hedlund jubler efter sin scoring mod FCK i det seneste møde, som Brøndby vandt 3-1. Foto: Jens Dresling
 

- På alle parametre er vi i dag en meget større og mere professionel klub, men vi har stadig den udfordring, at vi skal vinde Superligaen hvert år og blive ved med at gøre det godt i Europa. Samtidig skal vi sælge spillere for millionbeløb, så vi skal præstere, selv om spillerne er her i kortere og kortere tid. Alt det kræver, at vi har flere dygtige personer på alle positioner.

Ståle Solbakkens allerførste Superliga-kamp i spidsen for FC København var også mod Brøndby IF. Det var tilbage i 2006, hvor et Brøndby-hold med Michael Laudrup i spidsen vandt 3-0 på hjemmebane. I det opgør scorede blandt andre Martin Retov, som søndag er cheftræner for Brøndby i karantænefraværet af Niels Frederiksen.

51-årige Ståle Solbakken har stået i spidsen for FC København i 397 Superliga-kampe - han har vundet de 252.

Brøndby kommer ikke til at gå videre til Disciplinærinstansen i sagen om Niels Frederiksens røde kort i Aarhus. Han er derfor ikke på bænken i Parken, når de blågule møder FCK. Foto: Jens Dresling Brøndby Brøndby undrer sig: - Hvordan kan de konkludere, som de gør?

AGF slog Brøndby inden for kridstregerne. Udenfor kastede fans kanonslag og stole mod politibetjente. Superligaen Ballade efter Superliga-brag: Slåskampe og kanonslag mod politiet

Kamil Wilczek har indhentet Ebbe Sand, men stopper ikke her. Foto: Jens Dresling Brøndby Sætter rekord: - Jeg stopper ikke her

Foto: GONZALES PHOTO LASSE LAGONI/Ritzau Scanpix Sport og Spil Brøndby-fans i krig: Derfor tog de hævn

Det bliver særdeles svært at holde på Mustafa Amini. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: AGF-profil kan ende i FCM

7 kommentarer
Vis kommentarer