Stig Tøfting i hård kritik af FCM - og Holmstrøm

FC Midtjylland spillede deres 35. kampe i Europa, da de mødte Apoel Nicosia – hvordan kan man så blive ved med at tale om lærepenge, spørger Stig Tøfting

Her er en trio, hvor ingen er i særligt godt humør. Thorup, Priske og Steinlein har lige mødt et skræmmende hold fra Cypern. (Foto: Anders Brohus)
Her er en trio, hvor ingen er i særligt godt humør. Thorup, Priske og Steinlein har lige mødt et skræmmende hold fra Cypern. (Foto: Anders Brohus)

Det går jævnt skidt – for nu at sige det mildt – for flere af de danske hold i Europa. FCM moslede sig med møje og besvær lige akkurat hen over en ’frygtet’ modstander fra Gibraltar, men nu hænger midtjyderne og dingler i det yderste af neglene ud over klippekanten i duellen om at komme i Champions League.

Udfordreren er et mandskab fra Cypern. Præcis som i Brøndbys tilfælde, hvor folkene fra Vestegnen lige sneg en nul-nuller hjem mod Omonia. Ørigets nummer tre i sidste sæson…

De præstationer kalder ikke på de helt store, varme lov-ord fra Ekstra Bladets klummeskriver og fodbold-ekspert Stig Tøfting, der giver sit besyv i lørdags-udgaven af avisen.  

Se også: Vild ulve-dag: Far og kampklar

FCK’s næstformand Niels-Christian Holmstrøm får såmænd også lige et par verbale lussinger fra det østjyske…

’Niels-Christian Holmstrøm er og bliver en suveræn verdensmester i varm luft, og den gamle KB’er har altid været skarp og skinger i retorikken og i besiddelse af en hukommelse som en gammel elefant. Specielt når det gælder FC Midtjylland. Det undrer mig, at en næstformand i FCK har dét behov,’ skriver Stig Tøfting og tilføjer mildt drillende mod den gamle landsholds-angriber:

’Spændende, om han egentlig kan huske, da han påstod, at klubben aldrig kunne vinde et dansk mesterskab med Glen Riddersholm som træner…’

Så vidt, vi husker her på kanalen, er det vist forekommet… Det mener Stig Tøfting også:

’Men bortset fra det… Så kan selv Niels-Christian Holmstrøm jo for en sjælden gangs skyld godt have en pointe, og selv om jeg ikke er meget for det, så bliver jeg nødt til at give ham ret, når det gælder FCM’s undskyldninger for de magre resultater hidtil i kvalifikationen til Champions League,’ skriver ’Plæneklipperen’.

Se også: Tøfting: Kan William Kvist mere end at hælde vand ud af ørerne?

Den aarhusianske hardhitter argumenterer:

’For hvad er det for nogle lærepenge, Jess Thorup stod og ævlede om i minutterne efter 1-2 nederlaget til Apoel Nicosia i tirsdags? FC Midtjylland deltager altså for niende gang i europæisk fodbold – og kampen var deres 35. i Europa - så man skulle jo mene, at lærepengene var betalt for længst!’

’FCM har dog immervæk spillet mod Panathinaikos, Sporting Lissabon, Anderlecht, CSKA Moskva og Lokomotiv Moskva for nu lige at nævne nogle modstandere, der vel trods alt rangerer højere på de europæiske hitlister end lige Lincoln Red Imps fra Gibraltar,’ skriver Stig Tøfting.

Alligevel ændrede Jess Thorup på ni pladser til kampen i SønderjyskE, fordi strabadserne på togtet til Gibraltar åbenbart havde været så voldsomme, at det var nødvendigt:

Se også: Her er Tøftings nye tv-job: Gaflet af konkurrenten

’Men gibraltarerne blev lige pludselig – i Herning-området – skreget op til en af de modstandere, man i den grad måtte indrette sig efter med rotations-principper og hele molevitten, hvilket midtjyderne jo på sin vis kun havde sig selv at takke for, konstaterer Stig Tøfting.

Læs mere i Ekstra Bladet i dag, hvor Plæneklipperen er helt oppe på den høje klinge.

Morten 'Duncan' Rasmussen reddede FC Midtjylland fredag med sin sene scoring

84 kommentarer
Vis kommentarer