Stjal legendens guld: Femdobler dusøren

Der er nu 25.000 kroner til den eller de, der kan komme med oplysninger, der fører til fundet af Harald Nielsens 50 medaljer, der blev stjålet før påske

Harald Nielsen nåede i sin imponerende karriere at høste adskillige medaljer - og nu er de forsvundet. Se her, hvordan vi husker Harald.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Harald Nielsens navn er uløseligt forbundet med guld. Ja, faktisk er den nu afdøde fodboldkæmpe blot kendt som Guld-Harald, da han ved OL-turneringen i Rom i 1960 mente, at Danmark ville vinde guld. Det blev kun til sølv, men navnet hængte ved.

Harald Nielsen foran de medaljer, som nu er stjålet. Foto: Bo Svane/Ritzau Scanpix
Harald Nielsen foran de medaljer, som nu er stjålet. Foto: Bo Svane/Ritzau Scanpix

Ædle metaller vandt han meget af i sin karriere, og i hjembyen Frederikshavn har der Arena nord i et par år været udstillet 50 af hans medaljer.

De blev stjålet før påske under håndboldturneringen 'Rødspætte Cup', og der blev straks udlovet en dusør på 5000 kroner for oplysninger, der kunne føre til fundet af dem.

Det har der ikke været held med - så nu stiger dusøren betragteligt.

Harald Nielsen var verdens dyreste fodboldspiller, da han i 1967 skiftede fra Bologna til Inter. Foto: Erik Petersen/Ritzau Scanpix
Harald Nielsen var verdens dyreste fodboldspiller, da han i 1967 skiftede fra Bologna til Inter. Foto: Erik Petersen/Ritzau Scanpix

'I første omgang blev der tilbudt en dusør på 5.000, men nu har private givere gjort, at dusøren er forhøjet til hele 25.000 kr. Dusøren udbetales for oplysninger, der kan føre os til de ca. 50 medaljer', skriver Arena Nord på sin Facebook-side

Desuden lover arenaen frit lejde til alle, der kommer med oplysninger og såmænd også til tyven selv.

Den fem gange større dusør er blevet mulig på grund af private donationer, der altså gerne ser, at byens stolte søns medaljer igen kommer til veje.

Se også: Stjæler fra død dansk legende

Se også: Legendarisk Barcelona-stjerne vil ikke mere

Cristiano Ronaldo har haft spenderbukserne på. Foto: Wolfgang Rattay/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Vanvid! Køber verdens dyreste bil!

41 kommentarer
Vis kommentarer