Annonce:
Annonce:

Straffes for voldsorgie under dansk fodboldkamp: Her er dommen

Spark, skaller og trusler udløste sidste år voldsorgie efter Serie 2-kamp: Spillere og træner blev tiltalt. I dag fik de dommen

Tre ud af seks mænd er i dag blevet frifundet i sag om vold ved en Sere 2-kamp. En af de seks mænd blev efter kampen efterlyst at politiet.
Annonce:
Følg Fodbold

Retten i Glostrup har i dag afsagt dom i sagen mod seks mænd, der var involveret en i særdeles grov voldsepisode ved en Serie 2-kamp i efteråret sidste år.

Kampen mellem FC Albertslund og Hundige Boldklub i september 2016 udviklede sig dramatisk, da kampen blev fløjtet af. Flere spillere fortalte dengang til Ekstra Bladet, at de havde oplevet det som 'massemord ved højlys dag'.

Ifølge anklageskriftet var en af de seks mænd anklaget for at have truet dommeren på livet, idet han råbte: 'Jeg finder ud af hvor du bor, og så kommer jeg og slår dig ihjel og skærer dig i småstykker'.

Derudover skulle den 20-årige mand have slået dommeren i baghovedet med et slag med så hård kraft, at dommeren væltede forover og det sortnede for hans øjne.

Annonce:

De resterende fem mænd, på 18-29 år, havde ifølge anklageskriftet udøvet vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. En af de fem havde nikket en Hundige-spiller en skalle, mens de resterende havde uddelt spark i hovedet og på kroppen på tre andre Hundige-spillere.

Fem af mændene var spillere på FC Albertslund, mens den sidste var træner for holdet.

Hundige-spilleren Daniel Thjellesen var en af de spillere, der fik tæsk efter kampen. Foto: Privat.
Hundige-spilleren Daniel Thjellesen var en af de spillere, der fik tæsk efter kampen. Foto: Privat.

Tre kendt skyldige - tre frikendt
Retten ved Glostrup fandt i dag tre ud af de seks mænd skyldige. Den 20-årige mand, der ifølge anklageskriftet havde truet og slået dommeren, blev kendt skyldig og idømt 40 dages betinget fængsel med samfundstjeneste. Han accepterede dommen.

Derudover blev to spillere kendt skyldige i forholdet om vold mod Hundige-spillerne.

Den ene erkendte i retten at have nikket en skalle, men han påstod, at det var i nødværge, da Hundige-spillerne var løbet imod ham under episoden. Han blev idømt fire måneders betinget fængsel med samfundstjeneste. Han har udbedt sig betænkningstid efter dommen.

Den anden havde i retten selv erkendt, at have slået en spiller med en knytnæve. Han blev idømt 40 dages betinget fængsel.

Annonce:

De resterende tre mænd blev frikendt. Heriblandt den 29-årige træner for FC Albertslund.

Forsvarer for træneren, Mie Sønder Koch, fortalte efter dommen var faldet til Ekstra Bladet, at hun var yderst tilfreds med dagens domfældelse.

- Han var selvfølgelig en del af hele episoden, men dommeren havde bedt ham om at få styr på spillere og få styr på tilskuere, fordi han jo var træner. Og det var det han gjorde, han forsøgte at holde folk væk og sige til dem, at de skulle slappe af, så selvfølgelig er han tilstede, fortæller Koch om dagens afgørelse.

Rettens afgørelse faldt på baggrund af adskillige vidneforklaringer.

Annonce:

Vil have DBU-karantæne ophævet
FC Albertslund blev af DBU idømt en bøde på 7.500 kroner for at være årsag til afbrydelse af kampen, for ikke at have styr på spillere, træner og tilskuere. Albertslund-holdet blev taberdømt i den famøse kamp, og fire personer blev idømt karantæne: Træneren indtil udgangen af 2019, mens to spillere er udelukket indtil udgangen af 2018. En tredje spiller har karantæne indtil 30. juni 2018.

Men nu vil træneren altså have denne karantæne ophævet. Det fortæller hans forsvarsadvokat, Mie Sønder Koch, til Ekstra Bladet efter dommen.

- Han vil tage dommen i hånden, og så vil han gå til DBU. Han havde jo fået karantænen på baggrund af voldssagen, men den er jo ikke-eksisterende mere, siger Mie Sønder Koch.

Hun opfordrede sin klient til at gøre noget ved karantænen. Hun vil bistå træneren i afgørelsen, hvis ikke DBU vil ophæve den på hans egen opfordring.

- De kan jo sagtens have en anden bevisvurdering, end der er i straffesager, men det skal han da helt klart gå videre med. Han er jo pure frifundet, der var jo ingen tvivl, siger advokaten med henvisning til dommen fra retten.

Træneren var, ifølge advokaten, i øvrigt meget lettet over dagens afgørelse.

Fem anholdt efter voldsorgie i serie-kamp - en var efterlyst

Annonce:

Spillere efter voldsorgie: Det var massemord ved højlys dag

Det var jo en krigszone: Overvejer bortvisning efter voldsorgie

Overfaldet i voldsorgie: Forstår ikke DBUs straf

Ødelagt af narko og våben: Kan du kende stjernen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: