Superliga-profil ruineret: Svindlet for millioner

Randers-spiller Kevin Conboy har ikke alene mistet hele sin formue, men er også blevet involveret i en sag om økonomisk svindel for millioner - begået af hans egen svoger

Fodboldspiller Kevin Conboy har fået revet tæppet væk under hele sin fremtid, efter hans svoger har svindlet for hans og andre folks millioner af kroner - i Kevin Conboys navn. Foto: Ernst van Norde.
Fodboldspiller Kevin Conboy har fået revet tæppet væk under hele sin fremtid, efter hans svoger har svindlet for hans og andre folks millioner af kroner - i Kevin Conboys navn. Foto: Ernst van Norde.

Da venstreback i Randers FC Kevin Conboy i 2017 vendte hjem efter seks år som professionel fodboldspiller i Holland, var det med store drømme og et meget solidt million-fundament for fremtiden - både på og udenfor banen, når tiden som spiller indenfor en overskuelig fremtid skulle skiftes ud med en civil karriere.

Den fremtid er nu pist væk.

- Min svoger har svindlet, løjet og bedraget. Ikke alene mig, men også en masse andre personer, siger fodboldspilleren, der nu med hjælp af sin advokat forsøger at få begrænset sit tab og renset sit navn.

- Jeg står nu uden en krone - og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre, forklarer Conboy, der alt afhængig af, hvordan næste års kommende konkurssager mod ham og hans virksomheder ender, kan stå tilbage med en regning på mellem fem og ti millioner kroner.

-  Men det er svært at få et entydigt billede af. Det er mange virksomheder og min svoger, der her skyld i det her, har været snu med at lave posteringer på kryds og tværs, så der er ikke noget overblik lige nu. Men hvis det ender der, er det jo penge, jeg aldrig nogensinde vil kunne betale.

 

Millioner i ejendomme
Kevin begik den kæmpe fejl, at han stolede på sin svoger. Svogeren, som han har været på familieferier med, har holdt juleaftener og fødselsdage med, og hvis børn han har passet utallige gange. 43-årige Dion Brockdorff, der gennem det meste af sin karriere har handlet med ejendomme.

Så da Dion Brockdorff foreslog Kevin at investere sin opsparede millioner fra karrieren i Holland i udlejnings-ejendomme, slog Kevin Conboy til.

- Hvis ikke man kan stole på sin familie, hvem skal man så kunne stole på. Jeg synes, at det lød som en god deal, siger Kevin Conboy til Ekstra Bladet.

Derfor oprettede de sammen flere selskaber, der skulle købe, udleje og administrere ejendomme i i blandt andet Vejle og Odense.

Kevin Conboy var pengemanden og ejeren af selskaberne, mens Dion Brockdorff var ansat som direktør.

- Det virkede fornuftigt at investere pengene, frem for bare at have dem stående i banken. Så mens jeg spillede fodbold, kunne min svoger, der var ansat som direktør, passe mine investeringer, lyder det fra Conboy, der har postet mellem halvanden og to millioner ind i ejendoms-investeringen.

- De penge ser jeg aldrig igen. De er tabt. Fordi jeg overlod mine penge til et menneske, jeg havde tillid til - en i min allernærmeste familie, siger Kevin Conboy og bryder sammen.

Men Conboy skulle måske bare have ladet banken passe på pengene. For Dion passede i hvert fald ikke på dem.

Tværtimod har han uberettiget hevet penge ud til sig selv fra selskaberne, samtidig med at han har indsat Kevin som direktør i nogle af sine egne selskaber - uden Kevins viden.

43-årige Dion Brockdorff var gift med Kevin Conboys samlevers søster. De er i kølvandet på svindelsagen blevet skilt. Dion Brockdorff har indrømmet at have svindlet Kevin Conboy, som han samtidig understreger 'intet vidste'. Arkivfoto: Ritzau Scanpix/Martin Dam Kristensen.
43-årige Dion Brockdorff var gift med Kevin Conboys samlevers søster. De er i kølvandet på svindelsagen blevet skilt. Dion Brockdorff har indrømmet at have svindlet Kevin Conboy, som han samtidig understreger 'intet vidste'. Arkivfoto: Ritzau Scanpix/Martin Dam Kristensen.
 

Konkurs-karantæne
I foråret 2018 bliver Dion idømt fem års konkurskarantæne i en sag, hvor han har tømt kassen i nogle andre selskaber. Den konkurs betyder, at Dion ikke længere kan fungere som direktør, hvorfor han indsætter Kevin Conboy som direktør i sine egne og i Kevins selskaber.

- Han fortæller mig intet om hverken dommen eller konkurskarantænen. I stedet indsætter han mig pludselig som direktør, hvorefter han fortsætter med at svindle i selskabet, uden at jeg ved det, fortæller Kevin Conboy til Ekstra Bladet.

- Så du vidste ikke, at der var noget galt?

- Jeg fik en besked i min e-boks om, at jeg var registret som direktør i selskaberne, hvilket jeg ikke skulle være. Så jeg ringer til Dion for at få en forklaring. Han siger, at der er sket en fejl. Han vil rette det med det samme, hvilket jeg tror på.

- Han retter det dog aldrig - og jeg dobbelttjekker ikke. Set i bagklogskabens klare lys, skulle jeg selvfølgelig have tjekket det. Men jeg havde på det tidspunkt ikke nogen grund til ikke at have tillid til ham.

Paradoksalt nok får man besked i sin e-boks, når man bliver registreret som direktør i en virksomhed, men man får ikke besked, når man bliver af-registret igen.

- Hvad betyder det, at du står registreret som direktør?

- Så er det mig, der hænger på regningen. Det er jo det, der falder tilbage på mig nu, og derfor jeg har mistet ikke alene mine penge, men potentielt kommer til at hænge på en milliongæld.

Paradoksalt nok har Dion Brockdorff indrømmet svindlen og frikender Kevin Conboy for en rolle i sagen. Alligevel kan Conboy ende med at hænge på regningen. Privatfoto.
Paradoksalt nok har Dion Brockdorff indrømmet svindlen og frikender Kevin Conboy for en rolle i sagen. Alligevel kan Conboy ende med at hænge på regningen. Privatfoto.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sådan blev svindlen opdaget

På bænken: Ikke alene har det været svært for Kevin Conboy at fokusere på fodbold det senest år - han føler, at han er sat på bænken i forhold til hele hans fremtid. Foto: Ernst van Norde.
På bænken: Ikke alene har det været svært for Kevin Conboy at fokusere på fodbold det senest år - han føler, at han er sat på bænken i forhold til hele hans fremtid. Foto: Ernst van Norde.
 

I november 2018 bliver Kevin Conboy kontaktet af en af medlemmerne i en ejerforening. Han undrer sig over, at der foretaget uretmæssigt pengetransaktioner fra foreningens konto. Kevin konfronterer sin svoger, der som altid har en forklaring klar: det er en fejl, og den vil blive rettet med det samme.

Kevin vælger dog at undersøge sagen nærmere, og da han og hans advokat dagen efter sidder og bladrer virksomhedens dokumenter igennem, ramler hans verden.

- Rent logisk kan jeg godt se, at det er noget lort, men omvendt kan jeg heller ikke tro, at det er sandt, det jeg sidder og kigger på. Det er tydeligt. Det er ikke en fejltagelse eller to. Det er systematisk svindel, siger Kevin, der bliver bakket op af sin advokat.

Manden bag svindlen: Kevin vidste intet

 

43-årige Dion Brockdorff lægger sig fladt ned og indrømmer, at han har løjet og svindlet sin egen svoger, Superligaspiller Kevin Conboy, der står tilbage som taberen, når regningen for millionsvindel skal placeres.

Uden Conboys viden har Dion Brockdorff hevet penge ud af de selskaber, han havde overtalt Conboy til at investere sin opsparede millionformue i.

- Hvorfor gjorde du det?

- Jeg kan ikke svare på det, svarer Brockdorff.

- Du kan ikke svare på det? Var det en pludselig opstået tanke, eller har det været en plan hele tiden?

- Det kan jeg heller ikke svare på.

- Er det fordi du ikke kan, eller fordi du ikke vil?

- Det er fordi jeg ikke kan. Jeg ved det ikke. Jeg ved ikke hvorfor.

- Du har haft nogle psykiske problemer i kølvandet på det her (Ekstra Bladet har fået indsigt i Dion Brockdorffs psykiatriske journal, red.). Du var blandt andet indlagt på psykiatrisk afdeling lige efter at svindlen bliver opdaget. Får du det skidt på grund af det?

- Det hænger sammen. Det er svært at skelne det ene fra det andet – hvad der er årsag til hvad. Jeg er blevet udredt for adhd og formentlig også autisme og en eller flere personlighedsforstyrrelser.

- Havde jeg haft den viden for 30 år siden, så er der ikke nogen tvivl om, at jeg ikke havde været her I dag.

- For 30 år siden, siger du. Er det noget, du har gjort før da? Altså, svindlet?

- Det MÅ jeg ikke svare på.

- Hvad har du fået ud af det? Du har mistet en stor del af din familie, er blevet skilt, må flytte fra dit hjem og har ikke nogen indtægt. Var det det værd?

- Jeg har bestemt ikke vundet noget som helst på det her.

- Hvorfor indsatte du Kevin som direktør - var det fordi du selv blev underlagt konkurskarantæne?

- Det må jeg ikke svare på for min advokat (i forhold til politianmeldelse og straffesag, red.).

- Hvor er pengene?

- Det kan jeg ikke svare på.

- Det skal jeg lige forstå... Det KAN du ikke svare på, eller det MÅ du ikke svare på?

- Det kan jeg ikke. Jeg ved det simpelthen ikke.

- De er næppe forsvundet op i den blå luft. Har det været til at dække andre kreditorer eller til at købe luksusbiler?

- Det må og kan jeg ikke svare på.

- Jeg tror, at alle mangler svar på, hvor pengene er?

- Men det kan jeg ikke svare på.

Undskyld
- Har du haft et misbrug eller haft rockergæld eller sådan noget?

- Det kan jeg afkræfte.

- Jeg vil bare gerne sige undskyld. Jeg er træt af, at hele verden skal involveres i det, men sådan er det så..

- Ja, sådan er det, når man svindler – og så endda svindler en Superligaspiller. Så kommer det I medierne.

- Men hvem kunne vide, at jeg skulle ende i familie med ham, og at han skulle være professionel fodboldspiller. Man vælger ikke selv sin familie.

Vidste intet
- Nej, men man vælger selv om man svindler sin familie!

- Det var ikke en kommentar, jeg kan give svar på.

- Kan du forstå, hvis nogen tror, at du og Kevin har været sammen om det og har gemt pengene et sted?

- Kevin har intet vidst. Overhovedet. Jeg har misbrugt den tillid, Kevin havde til mig. Det er det, jeg, han og hans familie betaler prisen for i dag. Havde det kun gået ud over mig, havde det været en anden sag.

- Regnede du med, at det ikke blev opdaget?

- Det kan jeg ikke sige noget om. Jeg kan ikke sige noget om, om jeg tænkte over konsekvenserne.

Kevin indgiver efterfølgende egenbegæring om konkurs i sine selskaber for blandt andet at stoppe svindlen, der også går ud over en række andre medlemmer i forskellige ejerforeninger.

- Hele min fremtid, alt jeg har planlagt og sparet op til, er væk, siger en grådkvalt Kevin Conboy, der har en kæreste og er far til to små drenge på tre og fem år, til Ekstra Bladet.

Kærligheden og glæden ved fodbold har langsomt fundet tilbage til Kevin Conboy fra Randers FC. - Det har været rigtig svært og er det stadig ind imellem. Men mere og mere er det blevet et frirum for mig at spille. Nu har jeg nogle redskaber og værktøjer, der gør, at jeg kan spille fodbold og nyde det. Foto: Lars Poulsen.
Kærligheden og glæden ved fodbold har langsomt fundet tilbage til Kevin Conboy fra Randers FC. - Det har været rigtig svært og er det stadig ind imellem. Men mere og mere er det blevet et frirum for mig at spille. Nu har jeg nogle redskaber og værktøjer, der gør, at jeg kan spille fodbold og nyde det. Foto: Lars Poulsen.
 

- Kan du forstå, hvis nogen tænker, at du og Dion har været sammen om det her? At to svogere har gemt pengene et sted?

- Lad mig understrege: jeg har aldrig taget andre folks penge. Det ligger så langt fra mig – fra den måde, jeg er opdraget på og er som person – at stjæle fra andre. Det er vanvittigt alvorligt, og jeg kunne aldrig drømme om at gøre sådan noget.

- Jeg er ikke pålagt konkurs-karantæne eller politianmeldt. Og det forsøger jeg at holde fast i. De små positive ting. For jeg føler, jeg står i kviksand.

- Jeg klynger mig til, at jeg ikke er anmeldt, og at en uvildig advokat (kurator, der opgør konkursboet, red.) har set på det og vurderet, at det er Dion der har taget pengene.

- Det ændrer ikke på, at jeg kan hænge på regningen.

- Har du været for naiv? 

- Jeg har været naiv og dum og alt for tillidsfuld, men omvendt... Hvis man ikke har tillid til sin egen familie, hvem skal man så have tillid til. Det ville jo svare til, at jeg skulle dobbelttjekke min mor og far i forhold til aftaler, jeg lavede med dem. 

- Nu er jeg så bare en i rækken af dumme fodboldspillere, der har ødslet med sine penge. Jeg synes bare ikke, at det har været min egen skyld.

Conboys konkurs og svindelsag:

43-årige Dion Brockdorff er politianmeldt for svindlen i Kevin Conboys selskaber, samtidig med at han kører et antal konkurssager. Kevin Conboy er hverken politianmeldt eller idømt konkurskarantæne for svindlen i virksomhederne. Men han står over for flere konkurssager som følge af Dion Brockdorffs svindel, og han kan ende med at hænge på gælden - selv om han har handlet i god tro og været uvidende om svindlen, fordi Dion Brockdorff registrerede ham som direktør i selskaberne.

Dion Brockdorff har indrømmet  svindlen over for både Kevin Conboy og Ekstra Bladet, og han frikender fuldstændig Kevin Conboy. Kevins advokat, Jakob Brix Kvols, har bekræftet det juridiske omkring Kevins situation. Det har ikke været muligt at få fat i kurator, Bo Møller Jensen, der står for oprydningen i konkursboet.

Hermannsson giver ikke meget for kritikken. Foto: Lars Poulsen Superligaen Brøndby-profil hængt ud

Nicki Bille mangler disciplin i Ishøj IF. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Dansk fodbold - Har ikke set skyggen af Nicki Bille i tre uger

Dansk fodbold Dansk klub udelukket på ubestemt tid efter voldsomme scener

159 kommentarer
Vis kommentarer