39 mål: Vild pokalkamp i Danmark

Den nye sæson af DBU Pokalen er i gang, og det bød på et målrigt brag i det jyske

Se de første brændte straffespark lige her (Video: Mads Højgaard)

Mange danskere husker måske straffesparkskonkurrencen i EM-semifinalen 1992, hvor Danmark slog Holland ud med 7-6 efter 2-2 i ordinær spilletid og 5-4 i straffesparkskonkurrence.

Hvis man synes, at den straffesparkskonkurrence var nervepirrende, så er det intet i forhold til kampen i femte runde af DBU Pokalen 2015/2016, der blev spillet tirsdag på opvisningsbanen i den lille by Jebjerg uden for Skive.

Her vandt Serie 3-holdet Sundsøre FK efter 0-0 i ordinær spilletid med de absurde cifre 20-19 i en vanvittig lang straffesparkskonkurrence (se video af de første brændte straffespark over artiklen).

- Vi stod og tænkte, at det her kan ikke passe. Det var for vildt, og på begge sider af banen var vores Serie 5- og Serie 6-spillere samlet, og både spillere og de omkring 30 tilskuere grinede, siger Sundsøre FKs formand Sigrid Stouby til Ekstra Bladet.

Trænerne havde inden kampen aftalt, at de ville gå direkte til straffesparkskonkurrence, hvis kampen endte uafgjort.

Chuck Blazer ser rar ud, men bestikkelse kunne han ikke holde sig fra (Foto: All Over) Landsholdsfodbold FIFA-boss indrømmer: Bestikkelse i 2010 og 1998

De første fem scorede for begge hold, hvorefter en spiller fra hvert hold brændte, mens de resterende fem scorede - også målmændene.

Dermed var stillingen 10-10, og de startende spillere skulle igen sparke.

Og her gentog hele scenariet sig.

De fem første spillere fra begge hold scorede, mens præcis samme spiller nummer seks nok en gang brændte for begge hold, hvor efter resten af markspillerne scorede alle mand som i første runde.

Ved stillingen 19-19 var det dog kun Sundsøres målmand, der fik scoret, og da han efterfølgende snuppede skudet fra Nykøbing Mors-keeperen, så var sejren hjemme for Sundsøre.

Ajax er klar til at sælge Nicolai Boilesen denne sommer (Foto: AP) Holland Boilesen færdig i Ajax – Spanien passer mig godt

- Når der bliver scoret på 39 ud af 44 spark, så kan man måske diskutere, hvor gode målmændene har været, men spillerne leverede også gode spark, og det var de ret stolte af efterfølgende, siger Stouby.

- Vi har været i straffesparkskonkurrence før, men jo ikke på denne måde, griner Stouby.

Et sensationelt foto af lystavlen (Foto: John Meier)
Et sensationelt foto af lystavlen (Foto: John Meier)
 

Årsagen til, at man aftalte at gå direkte til straffespark var, at det regnede massivt op til kampen, men da straffesparkskonkurrencen endelig kom i gang ved 21-tiden, der var det faktisk helt godt vejr, og man koncentrerede sig blot om at blive færdige inden mørkets frembrud, selvom man faktisk har lys ved banen.

- Vi skal spille igen på tirsdag, og der må vi se, om vi kan gentage historien, siger Stouby.

- Det kan godt være, at målmændene skal have lidt træning i straffe inden da, men det lader jeg være op til træneren, siger Stouby.

- Det giver god stemning på holdet, at de får lov at prøve sådan noget, og set med mine øjne er det klart det vigtigste, at spillerne får nogle gode oplevelser, siger Stouby, der afslører, at der venter en belønning til spillerne for det vilde præstation.

José Ariel Nunez har lavet mange mål i Brøndby, men nu vil han væk (Foto: Jens Dresling) Superligaen Målhelt til møde: Vil væk fra Brøndby

- Jeg var jo uforberedt sidst, men næste gang skal de nok få en score-øl eller noget for den gode præstation, siger Stouby.

I Sundsøre FK lagde man billeder fra kampen på Facebook, men man forventede ikke, at det ville interessere andre end lige de nærmeste.

Der eksisterer derfor ikke så meget foto- og videodokumentation af straffesparkskonkurrencen.

Flere spillere tog billeder af lystavlen, men sendte dem via Snapchat, så de er væk igen.

Nykøbings normale førstemålmand, der i pokalen havde givet plads til U19-keeperen, havde godt nok filmet løs, men telefonen havde ikke mere plads ved 7-7... (se video af de første brændte straffespark herover)

15 kommentarer
Vis kommentarer