818 minutters måltørke forbi: Rekordmand Superliga-skarp igen

Pål Alexander Kirkevold scorede for første gang siden 29. oktober. Nordmandens to mål var med til at sikre Hobro en vigtig sejr i Lyngby, og nu kan de igen drømme om mesterskabsslutspillet

Følg Fodbold
Følg Superligaen

LYNGBY (Ekstra Bladet): Pål Alexander Kirkevold scorer mål igen!

Mod Lyngby fik Hobro-topscoreren endelig brudt den måltørke, der nåede at strække sig hele otte kampe.

Kirkevold, der i efteråret skrev Superliga-historie med mål i 11. kampe i træk, scorede to gange i 2. halvleg, da Hobro på Lyngby Stadion vandt en sikker 3-0-sejr.

Dermed kom oprykkeren ud af den resultatmæssige krise, som holdet har befundet sig i under Kirkevolds ’scoringsstop’ og kan nu igen drømme om en plads i mesterskabsslutspillet.

Hobro er nu ligesom OB og AaB oppe på 31 point. Sejren var fortjent og kunne også været blevet større. Lyngby har store problemer og havde meget lidt at byde i den bidende kulde.

Allerede i første minut fik Edgar Babayan en kæmpe chance, da Hobro smart fik kombineret sig igennem, men kantspilleren prikkede bolden lige forbi mål.

Gæsterne startede opgøret mellem de to formsvage hold bedst og kom fortjent foran i 13. minut efter et frispark, som topscorer Pål Alexander Kirkevold sparkede på stolpen.

Mens nordmanden gik rundt og ærgrede sig uden for feltet, opfangede Antipas returbolden i feltet og sendte den på tværs.

Her fik hjemmeholdets anfører, Thomas Sørensen, ramt bolden helt skævt, og så var Hobro foran.

Thomas Sørensen har i denne sæson været farlige i begge ender, men mod Hobro var det primært i den forkerte…

Lyngby fik en gylden mulighed for at udligne minuttet efter, men Oliver Lunds hovedstød manglede saft og kraft og endte lige på Jesper Rask.

Hobro-målmanden havde meget lidt at lave opgøret igennem og måtte lave en hel del gymnastiske øvelser for at holde varmen.

Så havde unge Oskar Snorre lidt mere at se til i den anden ende, men det store målmandstalent slap igen godt fra opgaven.

Hobro startede også bedst efter pausen og kom foran 2-0, da Pål Alexander Kirkevold i 54. minut endelig fik brudt sin måltørke med sin første scoring siden 29. oktober.

Oliver Lund hev Quincy Antipas ned i feltet, og fra straffesparkspletten passerede nordmanden Oskar Snorre, selv om Lyngby-målmanden havde fingrene på forsøget.

818 minutter nåede Kirkevold at være målløs, så der var ikke noget at sige til, at holdkammeraterne fejrede det behørigt, at deres målmaskine endelig fungerede igen.

Helt oppe i gear er den dog ikke. For den store nordmand burde have scoret til 3-0 to minutter senere, da Thomas Sørensen spillede bolden lige hen i fødderne på ham.

Kirkevold fik dog alene med Snorre trådt så meget i bolden, at Lyngby-keeperen kunne nuppe den.

Han tog revanche otte minutter før tid, da han udnyttede passivt forsvarsspil fra Oliver Lund og Thomas Sørensen.

De gav en ellers ensom nordmand alt for meget plads, og denne gang kunne Snorre ikke stoppe Mål-Påls hårde afslutning.

3-0 til Hobro som både høstede tiltrængte point og fik Pål Alexander Kirkevold i gang som målscorer.

DBU gennemførte revolution helt uden mislyde

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+