AaB-profil forlænger: USA-tilbud fristede

Thomas Enevoldsen har haft samtaler med den nye AaB-træner Lars Søndergaard om at spille helt i front

Thomas Enevoldsen her i aktion mod Esbjerg glæder sig over ny AaB-kontrakt (Foto: René Schütze)
Thomas Enevoldsen her i aktion mod Esbjerg glæder sig over ny AaB-kontrakt (Foto: René Schütze)

Den var på et tidspunkt på vippen, men fredag blev den officiel.

Som Ekstra Bladet kunne fortælle allerede onsdag, så har Thomas Enevoldsen skrevet under på en to-årig aftale med AaB, som klubben nu har bekræftet.

Dermed kan fremtidsspekulationerne lægges til side for Enevoldsen, der var lejet ud fra belgiske Mechelen til AaB i hele sidste sæson, og derfor skriver under på en fri transfer.

- AaB har hele tiden været positive med at forlænge med mig. Der var andre muligheder også fra udlandet, men AaB var i sidste ende det mest attraktive for mig på alle punkter. I og med jeg har spillet fem år i udlandet, så er jeg nok også blevet lidt mere kræsen, og ville ikke bare ud til en hollandsk eller belgisk midterklub, fortæller Thomas Enevoldsen til Ekstra Bladet ovenpå kontraktunderskrivelsen.

Thomas Enevoldsen er tæt på en to-årig aftale med AaB, som han var lejet ud til sidste sæson (Foto: Paulo Duarte) AaB Sommerens første AaB-transfer: Sikrer sig profil

Der var også et tilbud fra en amerikansk MLS-klub, som fik Enevoldsen til at overveje et eventyr.

- Jeg tror, at havde det været om to-tre år, så havde jeg nok takket ja. Men jeg er stadig kun 27 år, og føler at jeg har meget mere at give af på topniveau. Jeg tror, at jeg kan være med til at spille flere europæiske kampe for AaB de kommende år, siger Enevoldsen.

Han havde især en god periode i foråret, hvor han spillede helt i front og kvitterede med fire mål i fem kampe på den position.

William Kvist er en af de mange spillere, som har kontraktudløb i slutningen af denne måned. Dermed kan interesserede klub hente ham kvit og frit. (Foto: Lars Poulsen) Sport Her er det danske drømmehold af transferfrie spillere

Derfor har han også haft samtaler med AaBs nye træner Lars Søndergaard om at spille angriber.

- Det er den position, jeg allerhelst vil spille. Jeg synes selv, at jeg har vist, at jeg kan score mål, når jeg spiller helt i front i stedet for på kanten længere tilbage på banen. Jeg tror, at jeg nok skal få mine kampe som angriber, og så skal der scores en del mål, det er ambitionen, lyder det fra Thomas Enevoldsen.

Daniel Agger var sæsonens største transfer i Superligaen, og det bliver næppe større i mange år fremadrettet. (Foto: Jens Dreisling) Superligaen Ligegyldig Superliga? Her er sæsonens absolut største øjeblikke

Han glæder sig til en frisk start med Lars Søndergaard, efter Kent Nielsen stoppede i klubben efter fem år og fortsætter som cheftræner i OB.

- Kent gjorde det fantastiske med de midler han havde i AaB. Set på økonomien bør det jo være FCK, Brøndby og FCM der ender i Top 3 hvert år, men der har AaB det med at dukke op nogle gange, når klaveret spiller.

- Nu får vi Lars ind, og jeg tror, det bliver godt med friske øjne og nye ideer. En af vores svagheder under Kent var, at når spillet ikke lige kørte, så havde vi ikke rigtig en plan b, fordi han holdt fast i konceptet. Der tror jeg Lars måske godt kan justere i kampe, hvor tingene ikke går som planlagt, vurderer Enevoldsen.

TV: Hvordan brænder han den? Enevoldsen stod for sæsonens afbrænder.

1 kommentar
Vis kommentarer