AaB ydmyger Brøndby efter mystisk selvmål

Brøndby blev spillet baglæns ud af Aalborg, og der er meget langt til medaljer for Vestegnens drenge

AaB vandt nemt mod Brøndby (Foto: René Schütze)
AaB vandt nemt mod Brøndby (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet): Brøndby fik ikke et ben til jorden i Aalborg, hvor hjemmeholdet nemt kunne spille sig tilbage i topkampen med en stensikker 3-0 sejr over de tandløse gæster.

Intet lykkedes for Brøndby denne søndag, og Auri Skarbalius' mandskab har meget langt til medaljer, europæisk fodbold og alt hvad der ellers er sjovt at spille om i Superligaen.

Som i det fleste kampe med meget på spil, blev der ellers åbnet med håndbremsen trukket for begge mandskaber, der havde mest travlt med at se hinanden an.

Faktisk var det en skade efter 12 minutter til Brøndbys Martin Albrechtsen, der åbnede op for sluserne. Men så blev der til gengæld også åbnet på vid gab. Hovedsageligt i Brøndbys ende. Jesper Juelsgård blev skiftet ind i stedet for den skadesplagede veteran i centerforsvaret, og det skabte en del forvirring, som AaB ikke var sen til at udnytte.

Efter et lille kvarter kiksede Brøndbys offside-fælde, og Lukas Spalvis slap igennem alene med Frederik Rønnow. Men litaueren løftede bolden direkte i maven på keeperen, der skal have ros for at blive længe på benene i situationen.

Martin Albrechtsen blev tidligt skadet i Aalborg (Foto: René Schütze)
Martin Albrechtsen blev tidligt skadet i Aalborg (Foto: René Schütze)
 

Det var blot første advarsel til udeholdet, for aalborgenserne satte sig tungt på opgøret herfra. Særligt hjemmeholdets venstreside, med Jakob Ahlmann og Nicolai Thomsen, kombinerede sig let frem til mange gode tilbud. Også svenske Rasmus Jönsson var i spilhumør, men afslutningerne manglede den sidste kvalitet fra AaB-offensiven.

Den sidste kvalitet havde Lukas Spalvis efter en halv times spil, da han fik sendt bolden i nettet på en retur i feltet. Dommer Dennis Mogensen blæste dog for offside på linjedommerens opfordring, men den kendelse så meget tvivlsom ud fra tilskuerpladserne.

Brøndby var på dette tidspunkt reduceret til grønne træningskegler, der havde medbragt en god målmand. Men lige pludselig fyrede Martin Ørnskov efter 40 minutter en regulær kanonkugle af sted mod mål, og Nicolai Larsen kunne prise sig lykkelig for, at undersiden af overliggeren var med ham.

Lige inden pausen var det målmandskollegaen, Frederik Rønnow, der var heldig med opstanderen. Denne gang var det Kasper Pedersen, der med stor kraft headede et hjørnespark på den nærmeste stolpe.

AaB’erne fortsatte ufortrødent med at trykke på efter pausen, hvor Lars Søndergaard heller ikke kan have haft mange indvendinger mod sit holds præstation - bortset fra antallet af mål.

Første mand til at forsøge at rykke på måltavlens fakta var Thomas Enevoldsen, der blev spillet fri i en spids vinkel. Igen gjorde den spinkle Rønnow sig bred og stod i vejen for en ellers kvalificeret afslutning.

Frederik Rønnow var længe Brøndbys bedste mand, men lavede også selvmål (Foto: René Schütze)
Frederik Rønnow var længe Brøndbys bedste mand, men lavede også selvmål (Foto: René Schütze)
 

Men så gik den ikke længere for Auri Skarbalius’ statister i Aalborg. På det efterfølgende hjørne havnede bolden for fødderne af Nicolai Thomsen, der tørt sendte kuglen i kassen til en velfortjent føring.

Målet vækkede på ingen måde gæsterne, der som forstenede blev stående langt tilbage på banen og bare blev ved med at tage imod det, som AaB’erne kastede imod dem.

Stakkels Frederik Rønnow måtte efter en time trække endnu en klasseredning frem, da Rasmus Würtz halvflugtede mod det ene målhjørne. Klassekeeperen fik pareret til hjørnespark, men det skulle igen blive et dyrt et af slagsen, da Lukas Spalvis pressede Rønnow til at lave selvmål i en klumpspilssituation i det lille felt.

Så stod den på cruise-control for AaB, der kunne koncentrere sig om at spille bolden rundt i egne rækker og spille uden risiko. Men AaB-holdet på halv kraft var stadig bedre end Brøndbys udvalgte.

Derfor kunne Lukas Spalvis med et kvarter igen også lukke opgøret fuldstændigt på et straffespark, som Riza Durmisi klodset begik på Rasmus Jönsson.

3-0 var faktisk en for lille sejr til hjemmeholdet, der fik plads til at sprudle mod et Brøndby-hold, der ikke havde noget at komme med i topkampen.

168 kommentarer
Vis kommentarer