AaB-anfører bekymret: Kæmpe antiklimaks, sindssygt skuffende

Det sløje forår giver anledning til bekymringer i AaB før næste sæson

Anfører Rasmus Würtz kalder det europæiske farvel et kæmpe antiklimaks (Foto: René Schütze)
Anfører Rasmus Würtz kalder det europæiske farvel et kæmpe antiklimaks (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet): - Et kæmpe antiklimaks. Det her er sindssygt skuffende.

AaB-kaptajn Rasmus Würtz pakkede ikke tingene ind efter nordjyderne i aftes endegyldigt sagde farvel til Europa.

De startede foråret på andenpladsen med blot ét point til FC København. Afstanden inden sidste runde er nu 18 point. Og på den isolerede forårsstilling, så er det kun Hobro og Esbjerg, der har fået færre point end AaB.

Markus Holgersson har spillet sammen med Thierry Henry i New York Red Bulls. (Foto: All Over Press) AaB Ny AaB'er har spillet med Henry: Han var helt utrolig

- Foråret har ikke været godt, men der er heller ikke nogen grund til at stå og male fanden på væggen. Men det siger sig selv, at præstationerne skal være bedre efter sommerpausen, ellers kan vi jo hurtigt komme til at ligge i den tunge ende. Og det har vi ikke råd til, når slutspillet er vores målsætning, indrømmer Rasmus Würtz.

Sæsonafslutningen markerer i praksis afslutningen på den seneste gyldne AaB-æra. Den voksede ud af gyserforåret 2011, der var tæt på at sende AaB i 1. division.

Takket være en stædig og tvungen satsning på talenter som Kasper Kusk, Nicklas Helenius, Nicolaj Thomsen, Henrik Dalsgaard og Lukas Spalvis fik AaB hentet nok et mesterskab.

Andreas Maxsø har fået et stort gennembrud i Superligaen. Med kontraktudløb snart kan han være på vej væk. (Foto: Jens Dresling) Superligaen Tjek status i din Superliga-klub: De kan være på vej ud

I aftes tog publikum på Aalborg Stadion afsked med Lukas Spalvis. Nicolaj Thomsen skal de kommende uger bestemme sig for, hvor hans fremtid ligger.

Thomas Enevoldsen lyder som en spiller, der sukker efter et nyt eventyr. Kenneth Emil Petersen tager til OB. Og Thomas Augustinussen indstillede karrieren.

Dagsordenen står på opbrud og en genstart, hvor Lars Søndersgaard for alvor skal vise sine kvaliteter som træner.

Duncan blev dobbelt målscorer. (Foto: René Schütze) AGF Duncan smadrede AaB's medaljedrøm

Det efterlader et AaB i en sårbar overgangsfase, hvor det næste talentkuld skal vise sit værd. Læretiden er ovre for Frederik Børsting, Oliver Abildgaard, Jannik Pohl og Christian Bassogog.

- Forhåbentlig får vi lidt ny energi ind hen over sommeren. Især første halvleg mod FC Midtjylland blev lidt for kendetegnende for foråret. Vi manglede den aggression, der har kendetegnet os.

'Alle siger jo, AaB er det bedst spillende hold', siger Ståle. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle i drillehumør: AaB er de bedste i Danmark

- Og så må vi også erkende, at vi har været lidt ramt på selvtilliden på det seneste, sagde Rasmus Würtz.

- I takt med at vi har tabt kampe i foråret, så har vi ikke udstrålet den selvtillid, vi havde i efteråret. Vi har vist os sårbare i modgangen og det må bare ikke ske, sagde Rasmus Würtz.

6 kommentarer
Vis kommentarer