AaB-boss advarer: Heltene smutter

Double-vinderne er parat til at sætte hårdt mod hårdt for at hindre løneksplosion

Thomas Augustinussen (tv) løftede pokal-trofæet i Parken sammen med Rasmus Würtz. Han er blandt de AaB-spillere der står foran kontraktudløb (Foto: Lars Poulsen)
Thomas Augustinussen (tv) løftede pokal-trofæet i Parken sammen med Rasmus Würtz. Han er blandt de AaB-spillere der står foran kontraktudløb (Foto: Lars Poulsen)

Spillere, der ved, hvordan trofæer hentes, er nærmest som en naturlov blandt de højst lønnede i fodbold.

Og de mekanismer får nu AaB's sportschef Allan Gaarde til at forberede sig selv og folk omkring AaB på, at den trup, der hentede The Double i 2014 vil smuldre.

AaB vandt mesterskabet på et lønbudget, der var det syvende-største i Superligaen. Mange af spillerne gik på yderst beskedne aftaler, der blev lavet i årene før triumferne, hvor AaB's økonomi var ved at kuldsejle.

Og lønbudgettet bliver ikke hævet, selv om spillerne nu har vundet mesterskabet, pokalen og sikret succes og videre liv i Europa League.

AaB’s øverste mand på det sportslige område ved derfor, at Nordjylland fodboldstolthed i de næste måneder bliver tvunget ud i nogle beslutninger, som bliver meget upopulære.

10 kontrakter løber ud
- Når man står med et hold, der har præsteret over forventningerne, og bedre end de økonomiske forudsætninger dikterer, så giver det en udfordring. Jan Laursen oplevede det med garanti også i FC Nordsjælland, da de lidt på samme vis vandt mesterskabet. Den udfordring har vi nu.

AaB's nytårsbrag: Han skal redde foråret

- Der er spillere, der har præsteret godt ... og spillere, som har præsteret bedre end forventet sammenlignet med den økonomi, vi har investeret i dem. Nu står de i en anden situation, når de skal forhandle kontrakt, men vi har altså stadig kun de samme økonomiske ressourcer i AaB, forklarer Allan Gaarde til Ekstra Bladet.

AaB har ti spillere med kontraktudløb til det kommende år – seks af dem til sommer, hvor lejeaftalerne med Nicklas Helenius, Donny Gorter og Thomas Enevoldsen ophører, men også Thomas Augustinussen, angrebstalentet Viktor Ahlmann og reservekeeper Carsten Christensen har udløb.

AaB ophæver midtbanespillers kontrakt

I går valgte AaB at ophæve samarbejdet med breddespilleren Mathias Wichmann, der fløj til Viborg, mens Søren Frederiksen ikke fik forlænget sin aftale, der udløb nytårsaften. Og tungere beslutninger venter.

Bliver nødt til at sige nej
- Når man har vundet mesterskabet, pokalen og vist, at man som spiller kan levere resultater i Europa, så er det helt logisk, at spillernes forventninger til den næste kontrakt er ændret.

- Men det gør også, at vi kommer i situationer, hvor vi bliver nødt til at sige nej, fordi vi ikke kan være med. Min rolle er at være økonomisk ansvarlig, så vi kommer til at sige nej, siger Allan Gaarde.

- Det kommer til at udløse ramaskrig ... også offentligt. Vi har jo mange helte nu i truppen, som vi også gerne vil have med frem over, men vi vil ikke gøre det for enhver pris, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt