AaB-boss ignorerede AGF: Ansatte Wieghorst på trods

Sportsdirektør i AaB Allan Gaarde har forhørt sig i AGF om de påståede samarbejdsvanskeligheder med Morten Wieghorst

Allan Gaarde (t.v) frygter på ingen måde 'samarbejdsvanskeligheder' med Morten Wieghorst (i midten), som der ellers var mellem cheftræneren og den sportslige ledelse i AGF. Foto: René Schütze
Allan Gaarde (t.v) frygter på ingen måde 'samarbejdsvanskeligheder' med Morten Wieghorst (i midten), som der ellers var mellem cheftræneren og den sportslige ledelse i AGF. Foto: René Schütze

Der var aldrig tvivl hos AaB's sportsdirektør, Allan Gaarde, da der skulle ansættes en ny cheftræner efter fyringen af Lars Søndergaard kort inden jul.

Morten Wieghorst er manden, der, med sin klare lederprofil og lige så tydelige spillestil, skal genrejse AaB efter et skuffende efterår, som har placeret nordjyderne fire point væk fra målsætningen om et mesterskabsslutspil i den ny Superliga-struktur.

Den nyudnævnte AaB-træner blev ellers fyret i AGF tilbage i december 2015, hvorefter historierne om samarbejdsproblemer mellem Morten Wieghorst og den sportslige ledelse i form af Jacob Nielsen og Jens Andersson begyndte at rulle frem. Det blev blandt andre bekræftet af AGF's bestyrelsesformand Lars Fournais på et pressemøde efter fyringen af Wieghorst.

Morten Wieghorst i aktion for sin nye klub, AaB, på første træningsdag. Foto: René Schütze.
Morten Wieghorst i aktion for sin nye klub, AaB, på første træningsdag. Foto: René Schütze.

Allan Gaarde har da også taget referencer fra mange af de personer, som har arbejdet sammen med Morten Wieghorst tidligere. Også i AGF har AaB-bossen ganske naturligt forhørt sig om sin nye cheftræner, og det var ikke den varmeste anbefaling, som kom fra Wieghorsts' tidligere arbejdsgiver:

- Det er klart, at jeg har spurgt ind til de omtalte samarbejdsvanskeligheder, da jeg forhørte mig om Morten inden ansættelsen. Du får mig ikke til at sige, hvem jeg har talt med i AGF, men jeg har godt hørt historierne om, hvorfor samarbejdet gik i stykker, men hvad der konkret blev sagt, holder jeg for mig selv, siger Allan Gaarde og fortsætter:

- Det var også et emne, da vi holdt den første samtale med Morten, og jeg kunne med glæde konstatere, at han ikke er typen, der sparker bagud. Morten prøver ikke at gøre sig bedre, end han er, og der var nogle problemer i AGF, hvilket han ikke har lagt skjul på over for mig, siger Allan Gaarde, der altså langt fra blev skræmt væk af de uoverensstemmelser, der var mellem AGF og Morten Wieghorst:

- Jeg har kun hørt positivt om Morten derudover, og mit klare indtryk, ligesom alle andre jeg har talt med, er, at han er et ordentligt menneske uden for banen, som har en yderst professionel tilgang til sit job og stadig er lærevillig og ambitiøs. Så jeg var ikke i tvivl om, at Morten er den rigtige AaB-træner.

Morten Wieghorst havde onsdag sin første træning med AaB-truppen, og den ny cheftræner i Nordjylland står ved sit valg om ikke offentligt at kommentere historierne om samarbejdsvanskelighederne i AGF.

Morten Wieghorsts første betydende opgave for AaB er på udebane mod netop AGF i Superligaen den 19. februar.

Læs her fakta om AaBs nye træner, Morten Wieghorst.

Født: 25. februar 1971

Trænerkarriere:

 • Assistenttræner i FC Nordsjælland (2005-06)
 • Cheftræner i FC Nordsjælland (2006-11)
 • U21-landstræner (2011-2013)
 • Trænerassistent i Swansea (2013-2014)
 • Cheftræner i AGF (2014-15)

Største meritter som træner:

 • To gange pokalvinder med FC Nordsjælland (2010 og 2011)

Klubber som spiller:

 • Lyngby
 • Dundee FC
 • Celtic
 • Brøndby

Største meritter som spiller:

 • Dansk mester to gange (Lyngby 1992 og Brøndby 2005),
 • Dansk pokalmester tre gange (Lyngby 1990, Brøndby 2003 og 2005),
 • Skotsk mester med Celtic i 1998,
 • Confederations Cup-vinder med Danmark i 1995

Antal A-landskampe/mål for Danmark: 30/3

Morten Wieghorst førte AGF tilbage i Superligaen, men blev fyret blot et halvt år efter oprykningen. Foto: Ernst van Norde AaB - 3. jan. 2017 - kl. 19:48 Reddet af AaB: Wieghorst var tæt på at opgive

Morten Wieghorst står foran et stilskifte i AaB. Foto: Claus Bonnerup AaB - 3. jan. 2017 - kl. 23:27 AaB skærer igennem: Ingen lukkede træninger her!

Morten Wieghorst blev fyret i AGF for et år siden efter uoverensstemmelser med især sportdirektør Jens Andersson. Foto: Claus Bonnerup AaB - 2. jan. 2017 - kl. 17:31 Skrottet igen: Wieghorst overtrumfede Kuhn

Se også: AaB om Wieghorst-samtaler: På dette punkt var vi urokkelige

50 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere