AaB har 'travlt': Derfor skal topscorer sælges nu

Selv har Lukas Spalvis til gengæld stor interesse i, at salget først sker til sommer, fordi prisen så er en helt anden

Lukas Spalvis har reddet på en bølge af scoringer i første halvdel af sæsonen. Snart kan han være tabt for AaB. (Foto: René Schütze)
Lukas Spalvis har reddet på en bølge af scoringer i første halvdel af sæsonen. Snart kan han være tabt for AaB. (Foto: René Schütze)

AaB og Lukas Spalvis har nødvendigvis ikke de samme interesser, når det handler om et vintersalg af Superligaens topscorer og efterårets profil.

AaB har afgjort den største interesse i at Superligaens topscorer bliver solgt her i vinterens transfervindue frem for at vente til sommer.

Ekstra Bladet kan nemlig nu løfte sløret for, hvad der ligger til grund for, at AaB nu måske er mere oppe på mærkerne i forhold til interesserede klubber.

Se også: Officielt: Anders Due flyver hjem til reden i Nykøbing FC

Her og nu bestemmer AaB salgsprisen på klubbens topscorer. Sådan er situationen slet ikke, når vi kommer fem måneder længere frem. Så står Spalvis med alle trumferne i hånden.

Lukas Spalvis har – ifølge Ekstra Bladets oplysninger – to klausuler, hvis han først bliver solgt til sommer.

Så kan AaB maksimalt kræve 10 mio. kr. for angriberen plus en videresalgsklausul på 15 procent. Alternativt kan klubben få 12 mio. kr. og ingen andel, hvis Spalvis på et tidspunkt bliver solgt videre igen.

Derfor er det forståeligt, hvis AaB lige nu arbejder på et vintersalg af manden, der scorede 14 mål i efteråret og samtidig blev kåret som Superligaens største profil.

Kina og Rusland byder sig til
Nordjyderne kan med garanti score et væsentligt større beløb i tilfælde af et vintersalg af litaueren. Når man er topscorer i Superligaen bliver der med garanti lagt mærke til det rundt omkring i det store udland.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der lige nu størst interesse fra Rusland og Kina. Sportsdirektør Allan Gaarde er meget kortfattet omkring spillernes kontraktmæssige forhold.

- Vi ønsker ikke at diskutere detaljer i enkelte spilleres kontrakter, siger Allan Gaarde.

Sporsdirektøren har dog ved en tidligere lejlighed bekræftet, at der er aktivitet omkring Lukas Spalvis.

Gaarde har dog slået fast, at aktiviteten omkring angriberen er ekstraordinær, og derfor forventer han også at få konkrete bud, han skal tage stilling til meget snart.

Se også: Uenighed om kontrakt: AaB mister profil til sommer

Lukas Spalvis, der i august 2014 pådrog sig en korsbåndsskade og var ude i otte måneder, har ambitioner om at tage et spring til en større liga.

Men med klausulen i baghovedet er det forståeligt, hvis Lukas Spalvis ikke presser på i dette vindue for at skifte klub.

- Jeg drømmer om en dag at tage skridtet til en større liga, men det er svært at afgøre, om det rigtige tidspunkt er nu. Kommer den rigtige klub ikke, så passer et halvt år mere i AaB mig fint, siger Spalvis til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lukas Spalvis’ agent Henner Janzen.

   Se også: AaB forlænger med holdets schweizerkniv

Her bliver AaB-bomber matchvinder i det 96. minut:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

20 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere