Annonce:
Annonce:

AaB-keeper har glemt Ureña-drop

Nicolai Larsen blev udvist sidst Steaua var på menuen. I aften kan han revanchere sig

23-årige Nicolai Larsen har siden sin ankomst til AaB i 2011 udmærket sig som en stabil keeper uden store udsving i præstationerne. Det har ændret sig denne sæson (Foto: René Schütze)
23-årige Nicolai Larsen har siden sin ankomst til AaB i 2011 udmærket sig som en stabil keeper uden store udsving i præstationerne. Det har ændret sig denne sæson (Foto: René Schütze)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Nicolai Larsen kan tage en stor del af æren for, at AaB har haft en fremragende europæisk kampagne. Han leverede kæmpe-redninger ude mod Dinamo Zagreb, og i begge kampene mod Dynamo Kiev havde landsholdsaspiranten fantastiske reaktioner.

Men inden kampen mod Steaua Bukarest er det alligevel et helt andet tema, der presser sig på. Mod FC Midtjylland i søndags var Nicolai Larsen direkte involveret i ulvenes 2-0-mål, da han tabte en redning direkte ud til Marcos Ureña.

Nicolai Larsen kom i august ind i en stribe kampe med fejl - her mod Silkeborg

Dermed kommer FCM-kampen til at trække tråde til Larsens seneste nedtur - udekampen mod Steaua Bukarest, hvor Nicolai Larsen lod et indlæg sejle ind til 1-0, og kort efter begik han det straffespark til 2-0, der endte i udvisning.

Annonce:

– Jeg synes ikke, at jeg har noget at bevise i den her kamp. Jeg er godt klar over, at vi tabte 6-0 sidste gang, men jeg synes ikke, det handler om at vaske en plet væk, siger AaB-målmanden.

– Den første kamp var ikke sjov, og jeg havde gerne vundet den. Men jeg er rigtigt glad for, at vi har spillet os derhen, hvor vi med en sejr er videre fra puljen, hvis vi også kan vinde i Portugal, siger Nicolai Larsen.

Hvad der falder i øjnene dette efterår er, at Nicolai Larsen har ændret sig fra at være en målmand, der sjældent skiller sig ud positivt eller negativt. Den stabile keeper med et højt bundniveau har nu markante udsving i præstationerne.

Nicolai Larsen har haft fantastiske kampe dette efterår - ikke mindst denne mod FCN

Fantastisk god på de bedste dage, men med frustrerende fejl, når det er værst.

– Jeg ved godt, at der har været udsving i præstationerne denne sæson. Og jeg ved godt, at jeg har haft en periode, hvor jeg har lavet fejl. Men jeg synes, at jeg har arbejdet mig ud af det. Jeg synes, at jeg er godt på vej.

Annonce:

- Vi spiller jo også kampe denne sæson, hvor niveauet hos modstanderne er højt, så det er nok også derfor, at jeg kommer mere i fokus, mener Nicolai Larsen, der ikke bagatelliserer sin andel i FC Midtjyllands anden træffer i weekenden.

Se Nicolai Larsens grumme drop mod FC Midtjylland

– Mod FC Midtjylland synes jeg især, at det var spillet med fødderne, hvor jeg ikke lykkedes. Det andet –med hænderne –der er selv jeg ikke ufejlbarlig, smiler han.

– Alle målmænd møder modgang på et tidspunkt. Og jeg ved godt, at jeg har begået fejl. Men jeg kan også pege på fejl i mesterskabssæsonen, hvor der bare ikke blev lagt mærke til det. Jeg må tage det med, at der nu bliver lagt mærke til mig, konstaterer han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: