AaB om Wieghorst-samtaler: På dette punkt var vi urokkelige

AaB har endelig en cheftræner på plads. Nu venter et aktivt transfervindue

Morten Wieghorst er ny træner i AaB. (Foto: Claus Bonnerup)
Morten Wieghorst er ny træner i AaB. (Foto: Claus Bonnerup)

Efter at have været på jagt efter en ny træner i nogle uger, har AaB nu fundet en løsning på posten. Morten Wieghorst er ny cheftræner i klubben, og sportsdirektør Allan Gaarde har allerede kaldt samarbejdet 'et perfekt match'.

Sportsdirektøren uddyber nu overfor tipsbladet.dk, hvorfor han ser parterne passe godt sammen.

- Der er flere grunde, og det første spørgsmål, vi har stillet, er, hvordan man ser på fodbold? I AaB har vi en tydelig holdning til, hvordan vi vil vinde fodboldkampe, og Mortens spilfilosofi passer som fod i hose til det. Morten vil vinde kampe ved at dominere spillet med bolden og ved at spille teknisk fodbold. Det er også vores ambition, så det passer godt sammen, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk.

AaB har i årevis primært spillet systemet 4-4-2, mens Morten Wieghorst altid har været kendt for at praktisere et 4-3-3-system, som man kender det fra DBU-skolen under Morten Olsen. Det ser Allan Gaarde dog ikke problemer i.

- Det mest væsentlige er vores spilfilosofi. Derefter kan man tale om systemer, og der er hverken vi eller Morten rigide. Det er også et spørgsmål om, hvad man reelt spiller? Når vi har spillet godt offensivt, har det ikke været 4-4-2, for vores backs er nærmest fløje. Det er lidt gammeldags at tale om talsystemer, og i vores snakke med Morten har vi også kunne mærke, at han ikke er rigid i forhold til det. Til gengæld er vi urokkelige, når det handler om filosofi, siger Gaarde.

Nu, hvor cheftræeren er på plads, er øjnene i AaB rettet mod transfermarkedet, hvor nordjyderne vil forsøge at forstærke sig. Transfervinduet har allerede været et tema i samtalerne mellem Wieghorst og Gaarde.

- Vi har diskuteret det, og det bliver det næste skridt. Vores første prioritet var at få en cheftræner på plads, og derefter går vi i gang med transfervinduet. Vi har selvfølgelig forberedt os længe, men vi ville ikke handle uden, at cheftræneren var med. Så det er vores næste skridt at kigge på det, siger Allan Gaarde, der forventer et aktivt transfervindue i januar.

- Den store udskiftning var i sommer, og det kommer ikke til at blive lige så aktivt igen, men et transfervindue er en mulighed for at optimere tingene, og det vil vi forsøge. Vi ved godt, at januar er et kort vindue, hvilket gør det sværere, men vi vil forsøge at optimere truppen, siger han.

Morten Wieghorsts kontrakt med AaB løber frem til sommeren 2019.

Se også: Officielt: Her er den nye AaB-træner

Se også: Eks-AaB'er langer ud efter klubben: Hørte ikke fra jer

Superligaen - 28. dec. 2016 - kl. 09:09 Top 100: AaB-legenden blev reddet af Gud - Nu ejer han 'The Jesus Hotel'

12 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere