AaB på topkurs - Esbjerg lider stadig

AaB's nye sydamerikaner Edison Flores fik debut til stående klapsalver mod Esbjerg, der heller ikke formåede at vinde i femte forsøg

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

AALBORG (Ekstra Bladet): AaB har byggestenene til at blive et af de mest spektakulære hold i Superligaen denne sæson.

Da nordjyderne her til aften spillede sig ind i den absolutte topstrid i Superligaen med en 2-1 sejr over bundproppen Esbjerg, så var det svært ikke at hæfte sig ved den eufori, der prægede tribunerne midt i anden halvleg.

Publikums-yndlingen Christian Bassogog trissede af banen og gav plads til Edison Flores. En debut der fik hele Aalborg Stadion til at rejse sig og klappe nyerhvervelsen fra Peru på banen. Blandt de klappende såmænd også AaB's to øverste - direktør Stephan Schoors og sportsdirektør Allan Gaarde.

De to spillere udgør drømmen om et AaB med spillere på et ekstra-ordinært niveau.

Men det vil være at gøre nordjyderne uret oven på sejren over Esbjerg, at dvæle mere ved de to. Bassogog udmærkede sig mest ved en kæmpeafbrænder alene med Jonas Jensen i Esbjerg-målet i kampens indledning.

Når forhåbningerne om en stor AaB sæson ser realistiske ud, så skyldes det faktisk i højere grad den facon som holdet begynder at tage form oven på en kæmpe udskiftning på holdet.

Marco Meilinger var atter involveret i et AaB-mål, da han efter et kvarter smækkede et hjørnespark ind til Kasper Risgård. Og østrigeren begynder at se stadig mere interessant ud.

Endnu vigtigere var det, at Casper Sloth for alvor trådte ind i rollen som boldfordeler. Kasper Risgård måtte flere gange minde ham om, at han skulle spille bolden mere frem ad banen, men ikke desto mindre var kampen et vidnesbyrd om, at han er ved at finde sit fodfæste på holdet.

Kampen blev i praksis afgjort i løbet af de første 25 minutter, da AaB scorede sine to træffere.

TV: AaB øger føringen

Op mod pausen kom Esbjerg mere med, og de kunne med lidt mere skarphed have scoret mere end det ene mål, som Andreas Nordvik headede ind lige før der var spillet en halv time.

Colin Todd havde atter valgt en central midtbane med Jeppe Andersen og Victor Pálsson og de to var bedst hos gæsterne, hvor skrøbeligheden i bagkæden atter var til at få øje på.

Opblomstringen op mod pausen blev kortvarig. Efter teen satte værterne sig atter tungt på tingene, men trods masser af muligheder forblev cifrene på måltavlen på 2-1.

TV: Esbjerg reducerer:

Og derfor kunne vestjyderne godt have snuppet et sent point i kampen. Mads Hvilsom fik inden for de sidste ti minutter to kæmpechancer, men var ganske enkelt ikke skarp nok i afslutningerne. Og værst af alt var det hovedstød som Robin Söder sendte forbi, da han var spillet helt blank.

Den slags koster. Og Colin Todd må ærgre sig over, at det ikke lykkedes at stjæle et sent point.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+