AaB satser på 120 mio.-skurken

Frederik Børsting har i vinterpausen overhalet letbenede Andreas Bruhn

Frederik Børsting fik sin første chance internationalt, da han startede for AaB i CL-kval kampen ude mod Apoel Nicosia. Den dengang 19-årige kantspiller blev flået ud i pausen efter at have været involveret i åbningsmålet (Foto: René Schütze)
Frederik Børsting fik sin første chance internationalt, da han startede for AaB i CL-kval kampen ude mod Apoel Nicosia. Den dengang 19-årige kantspiller blev flået ud i pausen efter at have været involveret i åbningsmålet (Foto: René Schütze)

Det har været svært at bringe navnet Frederik Børsting på banen over for AaB-fans, uden at det har udløst trækninger ved øjnene og utilfredse ryk i mundvigen, det seneste halve år.

Den 20-årige kantspiller står om nogen som '120 mio.-skurken,' efter AaB så drømmen om Champions League blive til et mareridt i Nicosias hede aftenluft.

Frederik Børsting tabte lidt skødesløst og undøvendigt bolden i en duel på højrekanten mod Tomas de Vicenti, der udnyttede situationen til at spille Vinicius fri til den dræbende 1-0 scoring. Et afgørende mål i opgøret, der faldt netop, som Apoel var begyndt at virke lidt frustrerede.

Kantspilleren blev flået ud i pausen og resten af efteråret kom han ikke for alvor ind på holdet, hvilket også skyldtes, at Andreas Bruhn gjorde det så flot.

I aften er rollerne byttet om. I løbet af vinterpausen har Frederik Børsting generobret sin plads på højrekanten, og han starter mod Club Brugge i aften.

Brøndby-profil: Måske vinder vi det hele

- Der er ingen tvivl om, at efteråret startede som lyn og torden for mig med startpladsen mod FC Midtjylland. Og det førte til en del kampe, som jeg ikke havde regnet med. Siden fik jeg en mindre skade og Andreas Bruhn gik ind og greb chancen... der er rollerne byttet om nu, smiler Frederik Børsting før dagens kamp.

'Det var ikke sjovt'
Hans fejl mod Apoel står og lyser som en grim neonreklame over den unge karriere. Men selv Frederik Børsting kunne slå episoden hen og eksempelvis pege lidt fingre af Rasmus Würtz' ageren i samme sekvens, så viser den unge kantspiller stor modenhed, og finder ikke på nogen undskyldninger, når snakken falder på kampen i Nicosia.

Klublegende stopper i FC København

Landsholdsspiller revser holdkammerat: Respektløst!

- Det var ikke sjovt. Det er en af den slags fejl, som jeg bare ikke vil begå. Det gjorde ondt på mig, fortæller han og tilføjer:

- Jeg når ikke rigtig at tænke over, hvad der sker, inden bolden ligger i nettet. Og så har jeg efterfølgende set situationen et par gange... det er ikke sjovt. Det tog lidt på mig, men jeg vil ikke mene, at jeg decideret fik nedtur over det, siger Frederik Børsting, der godt ved, at øjnene hviler tungt på ham i aftenens kamp.

- Det er nu, at jeg for alvor skal gribe chancen. Jeg har generobret pladsen på højrekanten, og det skal jeg bevise er berettiget, siger han og minder så om, at han stadig er den yngste i truppen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær