AaB skærer igennem: Ingen lukkede træninger her!

AaB insisterer på, at Morten Wieghorst dropper sin lukkede stil

Sådan ser Ekstra Bladets eksperter på AaB's nye træner

Morten Wieghorst står foran noget af en omvæltning i sin cheftræner-rolle, når han onsdag for første gang samler sine AaB-spillere til vintertræning.

For den ambitiøse og top-professionelle 45-årige nye AaB-boss kommer til at give slip på nogle af de ting, som han gjorde brug af i AGF-tiden.

Eksempelvis valgte Morten Wieghorst med jævne mellemrum at lukke træningen i AGF for at få arbejdsro både i forhold til fans og medier.

- Det kan jeg ikke forestille mig kommer til at foregå i AaB.

- Vi lægger meget stor vægt på åbenhed og tilgængelighed. Vi er hele Nordjyllands hold. Det at være tilgængelige og åbne er vigtigt for os.

- Vi er en del af underholdningsbranchen, og vi har brug for, at vores fans kan følge holdet tæt, fastslår AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde over for Ekstra Bladet.

De klare meldinger fra den kant antyder klart, at AaB har haft fokus på nogle af de ting, som gav støj på linjen i AGF.

Eksempelvis var Morten Wieghorst i AGF-tiden ikke synderligt velvillig til at deltage i sponsorpleje, lige som han var den eneste Superliga-træner, som ikke stod til rådighed for medierne telefonisk.

I modsætning til ansættelsen i AGF kommer Morten Wieghorst ikke til hive et større team med sig. AaB placerer sin nye træner i spidsen for den stab, som arbejdede med Lars Søndergaard.

- Sådan gør vi det i AaB. Her er det klubben, der ansætter staben. Men det er klart, at Morten Wieghorst skal have muligheden for at vurdere om han råder over alle de kompetencer, han har brug for, siger Allan Gaarde.

- Vi har en god stab her, ud fra det jeg ser og hører. Det vil jeg gerne konstatere i det daglige arbejde, hvor vidt vi er tilstrækkeligt dækket ind, men som udgangspunkt kommer jeg alene, siger Wieghorst.

Han er godt klar over, at der er en del fordomme, der står tilbage efter det stormfulde exit i AGF, hvor han forholdt sig tavs efter fyringen. Men han modstår fristelsen til at snakke om fortiden: ’ jeg har det godt med at modstå den fristelse.’

Morten Wieghorst blev fyret i AGF for et år siden efter uoverensstemmelser med især sportdirektør Jens Andersson. Foto: Claus Bonnerup AaB - 2. jan. 2017 - kl. 17:31 Skrottet igen: Wieghorst overtrumfede Kuhn

Se også: Officielt: Her er den nye AaB-træner

Se også: Nye afsløringer: Laudrup sendte kæmperegninger til agenten

Se også: Eks-AaB'er langer ud efter klubben: Hørte ikke fra jer

Søren Frederiksen er Superligaens mest scorende spiller. De fleste mål satte han ind for Viborg. Foto: Finn Frandsen Superligaen - 30. dec. 2016 - kl. 22:59 Superligaens største: Søren Frederiksen glemmer ALDRIG denne afbrænder

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere