AaB-spiller: Derfor passer Wieghorst godt til os

Morten Wieghorst har nogle af de samme ideer og tanker om fodbold, og derfor passer han ifølge Jakob Ahlmann godt til klubben

Morten Wieghorsts værdier vil passe godt ind hos AaB-mandskabet, mener venstrebacken Jakob Ahlmann. Foto: René Schütze
Morten Wieghorsts værdier vil passe godt ind hos AaB-mandskabet, mener venstrebacken Jakob Ahlmann. Foto: René Schütze

Jakob Ahlmann er en af de få AaB-spillere, der kender den nye AaB-træner Morten Wieghorst ganske godt, for venstrebacken har tidligere prøvet at spille under Morten Wieghorst.

Det var på U21-landsholdet i foråret 2012, hvor den nu 25-årige Ahlmann sin eneste U21-landskamp, da Danmark mødte Tyrkiet og spillede 0-0. Morten Wieghorst var landstræner på det tidspunkt, og Ahlmann er tilfreds med, at det nu bliver den 45-årige Morten Wieghorst, der overtager cheftrænerjobbet i AaB, efter Lars Søndergaard blev fyret for tre uger siden.

- Det bliver spændende. Som jeg husker det, er han en træner, der kommer til at passe godt ind i AaB. I den lille periode, jeg havde på U21-landsholdet, havde han nogle tanker omkring fodbold, som jeg føler, er nogle af de koncepter og værdier, som vi har arbejdet med i AaB, siger Jakob Ahlmann til tipsbladet.dk.

- Det er et godt match. Og så er det rart at få en træner, der kender meget til den danske liga, så vi ikke får en, der starter fra bunden. Specielt nu, hvor vi starter med fem meget vigtige kampe.

AaB er aktuelt nummer otte i Superligaen med 26 point for 21 kampe og med fire point op til SønderjyskE, der ligger på den sjetteplads, der giver adgang til mesterskabsslutspillet. Derfor er de sidste fem kampe i grundspillet yderst vigtige for AaB, der gerne vil med i det sjove selskab.

- Det er meget rart, at han er klar, når vi starter op. Det ville være lidt underligt, hvis vi trænede i en uge eller to uden at vide, hvem der skulle stå for holdet. Nu venter en god og lang opstart og derefter vigtige kampe, og så er det rart at få opbygget samarbejdet, siger Jakob Ahlmann.

Artiklen fortsætter under billedet

Jakob Ahlmann spillede inder Morten Wieghorst på u-21-landsholdet. Her oplevede hans nye træner som meget professionel. Foto: Lars Poulsen
Jakob Ahlmann spillede inder Morten Wieghorst på u-21-landsholdet. Her oplevede hans nye træner som meget professionel. Foto: Lars Poulsen

Selv om AaB har tradition for at spille med to angribere, mens Morten Wieghorst har tradition for at spille med kun en enkelt, bliver det ikke noget problem for Jakob Ahlmann og spillertruppen, der skal kunne omstille sig til nye ideer.

- Alle fodboldspillere skal kunne håndtere en ændret spillestil. Det er en del af gamet. Vi skal rette ind, og det bliver heller ikke noget problem, for vi har også spillet lidt forskelligt i efteråret, siger Ahlmann, der tror, at AaB kommer til at byde på mere end blot flot fodboldspil.

- Det skal ikke kun handle om at spille flot fodbold - vi skal også have redskaber til andre ting i vores spil. Det er svært at leve af at spille flot fodbold, så skal du være rigtig dygtig til det. Men det er naturligt, at AaB har haft kig på ham som afløser, for han står for mange af de samme ting som klubben.

Og i den korte tid, som Ahlmann fik på U21-landsholdet med Wieghorst som træner, så han en chef, der også på det personlige plan har de rigtige værdier.

- Jeg oplevede ham som professionel og dedikeret. Det sætter spillere og folk omkring AaB pris på, så der er der ikke en finger at sætte på ham. Træningerne oplevede jeg som meget professionelle, siger Jakob Ahlmann.

Morten Wieghorst har som nævnt en fortid som U21-landstræner, ligesom han har stået i spidsen for FC Nordsjælland og AGF. AGF var seneste trænerjob, hvor Wieghorst for et år siden blev fyret.

TV: Morten Wieghorst skal rette op på AaB-mandskabet, der blev ydmyget af AC Horsens inden vinterpausen. Se målene her

Se også: AaB om Wieghorst-samtaler: På dette punkt var vi urokkelige

Superligaen - 28. dec. 2016 - kl. 09:09 Top 100: AaB-legenden blev reddet af Gud - Nu ejer han 'The Jesus Hotel'

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere