Annonce:
Annonce:

AaB tæt på drømme-transfer

Det er lidt af en ønskespiller, der med stor sandsynlighed vender retur til Nordens Paris. Oliver Abildgaard er tæt på at vende hjem til AaB på en lejeaftale, og der har været mange om buddet

Lisi Niesner/Ritzau Scanpix
Lisi Niesner/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Alt tyder på, at AaB-fansene får deres våde drøm opfyldt.

Klubbens tidligere midtbanehelt Oliver Abildgaard er ifølge Ekstra Bladets oplysninger tæt på at vende hjem til Nordjylland på en lejeaftale frem til sommer, og det vil i så fald være et kæmpe scoop Erik Hamréns tropper, der har brug for erfarne kræfter i jagten på at vriste sig fri af bundstriden i Superligaen.

Det betyder, at Celtic, hvor han i øjeblikket er på leje, har indvilget i at ophæve aftalen med Abildgaard for at lade danskeren fortsætte karrieren i Danmark.

Annonce:

På nuværende tidspunkt har den 26-årige midtbanespiller halvandet år tilbage af sin kontrakt i russiske Rubin Kazan, hvor han altså er udlejet fra, og det betyder, at interesserede klubber kan ende med at hente ham på en fri transfer til sommer, fordi spillere formentlig får mulighed for at suspendere sine kontrakter til den kommende sæson.

Oliver Abildgaard har i hele januar været en ønskespiller i AaB, og som Ekstra Bladet tidligere kunne løfte sløret for, har sportsdirektør Thomas Bælum ikke været afvisende for at hente en spiller ind, der kan træde ind i toppen af lønhierakiet.

Som Ekstra Bladet forstår det, bliver Abildgaard da også en af de lønførende spillere i truppen, og de personlige betingelser er begge parter enige om.

Artiklen fortsætter under billedet..

Oliver Abildgaard i duel med Kevin Mensah på Brøndby Stadion. Foto: Jens Dresling
Oliver Abildgaard i duel med Kevin Mensah på Brøndby Stadion. Foto: Jens Dresling
 

Danskeren nåede at spille 65 kampe for AaB, inden han skiftede til Rubin Kazan på en fast aftale i sommeren 2020. I tiden i Rusland udviklede han sig til lidt af en stjerne, han nåede at komme på årets hold og brillerede blandt andet på flydende russisk i et interview.

Annonce:

Derfor har der ifølge Ekstra Bladets oplysninger også været masser af interesse på ham fra nogle af de største adresser i Rusland i indeværende vindue, og de har lokket med mange lønkroner, men den øjeblikkelige situation i landet har gjort en retur umulig.

Derudover har FC Augsburg fra Bundesligaen haft et godt øje til ham, og så har der været god dialog med Championship-klubber. Men fordi Abildgaard er faldet i point i det engelske pointbaserede system, som England indførte i forbindelse med EU-exittet, måtte han trække sig.

Spillerne skal opnå mindst 15 point i systemet. Antallet af point bestemmes ud fra en række parametre, der er blevet fastlagt af Englands øverste fodboldorgan, FA.

I september tog Abildgaard til Celtic på en lejeaftale, og kort før krigen brød ud i Ukraine i februar - syv måneder inden skiftet til Celtic, rendte han ind i han skade.

Det begyndte ellers godt for danskeren i det skotske, men da ligaen blev genoptaget i midten af december, var han ikke i truppen i de følgende tre kampe, og han fik ifølge Ekstra Bladets oplysninger aldrig en direkte forklaring.

Siden blev udsigten til spilletid længere og længere.

I øjeblikket er AaB på træningslejr i Spanien.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

FC Københavns nye spiller, Jordan Larsson, kan hentes billigt til sommer, hvis de rigtige betingelser opfyldes. Hør mere i Ekstra Bladets nye transfer-podcast 'Varme drenge' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: