AaB til deres spillere: Kom tilbage

Spillerne i AaB og FC Nordsjælland skal i den kommende periode træne i mindre grupper

AaB-spillerne er mandag tilbage på træningsbanen i mindre grupper. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AaB-spillerne er mandag tilbage på træningsbanen i mindre grupper. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Spillerne og trænerstaben i superligaklubberne AaB og FC Nordsjælland vender mandag tilbage på arbejde efter at have været hjemsendt.

Det oplyser begge klubber.

Spillerne i det to klubber skal fremover træne i mindre grupper, så de overholder myndighedernes anbefalinger, samtidig med at de kommer i bedre fysisk forfatning, inden en eventuel genstart af Superligaen bliver meldt ud.

AaB-sportschef Inge André Olsen håber, at hele holdet snart kan træne sammen igen.

- At vi nu har valgt at indlede den tilladte træning i grupper med otte spillere sker med henblik på, at vi har en forhåbning om, at vi inden for en overskuelig fremtid også kan udvide til fællestræning.

- Grupperne af otte spillere fordeles på tre forskellige baner rundt på anlægget, og når træningen er afsluttet, går spillerne direkte til deres biler og kører hjem igen, siger sportschefen.

Aalborg Kommune har kun givet AaB's førstehold tilladelse til at benytte træningsbanerne, der har ikke været i brug siden hjemsendelsen 1. april. AaB opfordrer til, at fans ikke møder op for at overvære træningen.

FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, påpeger, at der også er et socialt og mentalt aspekt i at kalde spillerne tilbage på arbejde.

- De har alle udvist stor forståelse for situationen og været fantastiske til at bakke hinanden op i en svær tid, hvor vores fællesskab og dagligdag ikke har levet op til det, spillerne normalt plejer at kunne finde styrke i.

- Men det er mit indtryk, at deres selvdisciplin og motivation har bragt dem godt igennem, og vi glæder os til at se dem alle igen og arbejde målrettet sammen, siger Jan Laursen.

Flere superligaklubber har i de seneste uger også trænet i mindre grupper, mens andre har valgt at sende spillerne hjem uden træningspligt for at få lønkompensation af staten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU