AaB-træner advarer skalle-nikkende topscorer

Lukas Spalvis blev udvist og har spillet sin sidste kamp i AaB efter vanvids-skalle. Alligevel mener træner Lars Søndergaard, at Spalvis skal styre sig

Lars Søndergaard ænsede ikke Lukas Spalvis et blik, da han blev udvist (Foto: Nicolai Tobias/Polfoto)
Lars Søndergaard ænsede ikke Lukas Spalvis et blik, da han blev udvist (Foto: Nicolai Tobias/Polfoto)

AALBORG (Ekstra Bladet): Hvor Lukas Spalvis i efteråret smækede boldene ind efter behag og kvalte modstandernes håb om point med sine overvældende skarphed, så lukkede han i går sin tid som AaB-spiller på helt anden vis.

Ved at smække Esbjerg-spilleren Emil Lyng en skalle og i optakten til skallen tog han kvælertag på samme spiller.

Andreas Maxsø har fået et stort gennembrud i Superligaen. Med kontraktudløb snart kan han være på vej væk. (Foto: Jens Dresling) Superligaen Tjek status i din Superliga-klub: De kan være på vej ud

Et mørkerødt kort som frarøver Lukas Spalvis chancen for at score yderligere i Superligaen. Men titlen som Superliga-topscorer mister han næppe - nærmeste rival, Rasmus Festersen, har scoret fire mål færre.

I det bjerg af krise-temaer, der rejste sig i AaB-lejren efter nederlaget til Esbjerg, så var det Spalvis' reaktion, der tog mest fokus.

Duncan blev dobbelt målscorer. (Foto: René Schütze) AGF Duncan smadrede AaB's medaljedrøm

- Det var ikke den måde jeg havde håbet at slutte på, sukkede Spalvis efter slutfløjtet, hvor han indrømmede, at det havde svært for ham at spille foråret velvidende, at hans fremtid efter sommerferien lå i Sporting.

- Jeg havde chancen for at forlade klubben i en god position, og nu tager jeg af sted i en lorte position, selv om jeg er topscorer, sagde han.

Brøndby har overladt den kedelige femteplads til AaB (Foto: René Schütze) Superligaen Sådan afgøres Superligaen: Brøndby kan stjæle sølvet

AaB-træner Lars Søndergaard satte sin topscorer på banen et kvarter før tid, da AaB desperat jagtede en udligning. Og litaueren fik en kæmpe hovedstødschance, som han helt uforståeligt valgte ikke at afslutte på.

Siden fulgte dramaet med skallen, som fik Lars Søndergaard til at advare sin topscorer.

- Får han ikke styr på sit temperament og måden han tackler modgang, så får han det svært i Lissabon, sagde Lars Søndergaard, der med nederlaget mod Esbjerg ironisk nok sendte sin gamle klub, Sønderjyske, i Europa.

Se Lukas Spalvis' 14 efterårs-træffere, der sendte ham til Sporting:

6 kommentarer
Vis kommentarer