AaB-træner har luret belgiere

Kent Nielsen har haft travlt med at finde sprækker hos Club Brugge, der har haft en stor sæson

Kent Nielsen ser frem til torsdagens kamp mod Club Brugge (Foto: AP)
Kent Nielsen ser frem til torsdagens kamp mod Club Brugge (Foto: AP)

Det er et AaB-hold uden kamptræning mod et formstærkt belgisk hold, der har gjort ondt på flere danske klubber i denne sæson og fører den belgiske liga.

Men AaB-træner Kent Nielsen er langt fra skræmt før nordjydernes første 1/16-finale mod Club Brugge i Europa League torsdag aften.

Kasper Risgård er ramt af virus og træner ikke i dag. Det er anden dag i træk han er ude af træningen, og han er yderst tvivlsom til Brugge-kampen (Foto: Gregers Tycho) AaB AaB ramt af virus før Brugge-brag

- Vi møder et hold, der kun har tabt én af de sidste 32 kampe, og det borger selvfølgelig for kvalitet. Vi er ikke favoritter, men vi har god grund til at tro på os selv, siger Kent Nielsen på onsdagens pressemøde på Nordjyske Arena.

Han har haft den tidligere mestertræner Poul Erik Andreasen i Belgien for at se Club Brugge i aktion mod Kortrijk og Lokeren, og Nielsen har selv haft let adgang til videomateriale fra nogle af belgiernes europæiske kampe i efteråret.

Den fyrede træner nåede ikke at sige farvel til sine spillere i Mainz. (Foto: AP) Tysk fodbold Hjulmand kæmper for 13 millioner kr.

For Club Brugge gav både Brøndby og FC København store klø, så det er måske ikke så mærkeligt, at AaB-træneren primært har studeret den eneste af de fire kampe, hvor det danske hold klarede sig fornuftigt mod belgierne.

- Jeg har mest set på FCK's 1-1-kamp i Brugge. Den struktur og disciplin kombineret med boldsikkerhed, holdet spillede med, er nogle af de samme ting, vi skal bruge. Det kan let blive en taktisk kamp, og vi ved, at Club Brugge har kigget meget på os.

- Det handler om, at vi finder en balance, for vi har været bedst, når vi har turdet tage nogle chancer i vores spil. Det handler om at finde de rigtige chancer at tage, siger Kent Nielsen.

Han kan glæde sig over, at angriberen Rasmus Jönsson for første gang i denne sæson er klar til at spille, selv om svenskeren næppe kan holde til en hel kamp.

Brøndbys Frederik Holst ville være god i Paradise Hotel. (Foto: Lars Poulsen) Dansk fodbold Superliga-duel: BIF-spiller kunne vinde Paradise Hotel

Også Rasmus Thelander og Patrick Kristensen, der var generet af skader i slutningen af efteråret, er klar.

Til gengæld er der et stort spørgsmålstegn ud for midtbaneprofilen Kasper Risgård, der er syg og ikke deltager i onsdagens træning.

0 kommentarer
Vis kommentarer