AaB-træner har luret belgiere

Kent Nielsen har haft travlt med at finde sprækker hos Club Brugge, der har haft en stor sæson

Kent Nielsen ser frem til torsdagens kamp mod Club Brugge (Foto: AP)
Kent Nielsen ser frem til torsdagens kamp mod Club Brugge (Foto: AP)

Det er et AaB-hold uden kamptræning mod et formstærkt belgisk hold, der har gjort ondt på flere danske klubber i denne sæson og fører den belgiske liga.

Men AaB-træner Kent Nielsen er langt fra skræmt før nordjydernes første 1/16-finale mod Club Brugge i Europa League torsdag aften.

AaB ramt af virus før Brugge-brag

- Vi møder et hold, der kun har tabt én af de sidste 32 kampe, og det borger selvfølgelig for kvalitet. Vi er ikke favoritter, men vi har god grund til at tro på os selv, siger Kent Nielsen på onsdagens pressemøde på Nordjyske Arena.

Han har haft den tidligere mestertræner Poul Erik Andreasen i Belgien for at se Club Brugge i aktion mod Kortrijk og Lokeren, og Nielsen har selv haft let adgang til videomateriale fra nogle af belgiernes europæiske kampe i efteråret.

Hjulmand kæmper for 13 millioner kr.

For Club Brugge gav både Brøndby og FC København store klø, så det er måske ikke så mærkeligt, at AaB-træneren primært har studeret den eneste af de fire kampe, hvor det danske hold klarede sig fornuftigt mod belgierne.

- Jeg har mest set på FCK's 1-1-kamp i Brugge. Den struktur og disciplin kombineret med boldsikkerhed, holdet spillede med, er nogle af de samme ting, vi skal bruge. Det kan let blive en taktisk kamp, og vi ved, at Club Brugge har kigget meget på os.

- Det handler om, at vi finder en balance, for vi har været bedst, når vi har turdet tage nogle chancer i vores spil. Det handler om at finde de rigtige chancer at tage, siger Kent Nielsen.

Han kan glæde sig over, at angriberen Rasmus Jönsson for første gang i denne sæson er klar til at spille, selv om svenskeren næppe kan holde til en hel kamp.

Superliga-duel: BIF-spiller kunne vinde Paradise Hotel

Også Rasmus Thelander og Patrick Kristensen, der var generet af skader i slutningen af efteråret, er klar.

Til gengæld er der et stort spørgsmålstegn ud for midtbaneprofilen Kasper Risgård, der er syg og ikke deltager i onsdagens træning.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time