AaB-træner om skuffende forår: Vi har mistet rytmen

Lars Søndergaard erkender, at AaB er langt fra efterårets høje niveau, der bragte dem ind i snakken om guld

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

AaB gik ind til forårssæsonen som måske den største bejler til at udfordre topholdet FC København i Superligaen.

Nordjyderne sluttede efteråret af med en stribe af sejre og et offensivt spil, der bragte minderne i Aalborg tilbage til mesterskabet og pokaltitlen i 2014.

Men i foråret har både pointene og spillet været langt fra efterårets standard, til trods for at holdet - bortset fra Henrik Dalsgaard - nærmest er intakt.

I de to seneste kampe er det blevet til hjemmebanenederlag mod AGF og Sønderjyske. Træner Lars Søndergaard erkender, at AaB er langt fra efterårets niveau.

- Det er stolpe ud for os i øjeblikket, mens det var stolpe ind for os i efteråret. Det er en del af fodbold, og derfor skal vi arbejde hårdt for at komme tilbage.

- Vi kommer ikke så let til tingene. Vi slider med pasningsspillet, og det er klart, at vi ikke er et hold, der har rytmen, som vi havde i efteråret.

- Når holdet ikke fungerer, er de enkelte spillere heller ikke så giftige, som de var i efteråret, siger Lars Søndergaard.

AaB ligger trods den dårlige spillemæssige periode på en tredjeplads i tabellen med 42 point efter 25 kampe.

- Ligaen svinger meget, og det er ekstremt tæt. Vi havde alle ting med os i slutningen af efteråret, men da sagde vi også, at det kunne gå den anden vej, siger Lars Søndergaard.

- To nederlag slider selvfølgelig på os. Det må vi rejse os fra. Man ved, det kan gå hurtigt i fodbold. Det er en udfordring for os at komme tilbage på sporet, men det er også det, man lærer af, siger AaB-træneren.

AaB's næste opgave er i midtugen, hvor returopgøret i pokalsemifinalen mod AGF skal spilles. Nordjyderne tabte 0-2 hjemme på Nordjyske Arena i første kamp.

2 kommentarer
Vis kommentarer