AaBs genistreg: Sælger topscorer nu og beholder ham til sommer

AaB er i gang med at sælge Lukas Spalvis til Sporting Lissabon

Lukas Spalvis ser ud til at fortsætte i AaB i foråret og ryger sandsynligvis først til Sporting Lissabon til sommer, hvis parterne er enige om en handel. (Foto: René Schütze)
Lukas Spalvis ser ud til at fortsætte i AaB i foråret og ryger sandsynligvis først til Sporting Lissabon til sommer, hvis parterne er enige om en handel. (Foto: René Schütze)

Det ligner lidt af en genistreg AaBs sportsdirektør, Allan Gaarde har gang i.

Han er i færd med at sælge Superliga-topscorer Lukas Spalvis til den portugisiske storklub Sporting Lissabon, der aktuelt fører ligaen.

Men måden, det sker på, kan vise sig at være guld værd for nordjyderne.

Allan Gaarde har nemlig et stort dilemma i forhandlingerne, fordi Lukas Spalvis har en klausul i sin kontrakt, der betyder, at angriberen til sommer kun koster 10 mio. kr. plus 15 procent i videresalg. Alternativt er prisen 12 mio. kr. og intet i videresalg.

Men et salg her og nu med virkning fra sommer er den klart bedste løsning for AaB, fordi det ikke svækker nordjyderne i forårets jagt på et nyt mesterskab. Samtidig får AaB en væsentlig højere pris ved en handel nu frem for at vente til sommer.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger tales der om et beløb i omegnen af mindst 20 mio. kr. for angriberen, hvis parterne kan finde frem til en aftale her og nu.

Se også: Agent bekræfter: Storklub byder på Superliga-topscorer

Lukas Spalvis var i weekenden sammen med sin rådgiver, Henner Janzen, på besøg i Lissabon for at se nærmere på forholdene.

Men ifølge sportsdirektør Allan Gaarde er han tilbage i Nordjylland for at træne mandag.

- Jeg forventer Lukas Spalvis møder til træning mandag i AaB, fastslår han.

Det var rådgiver Henner Janzen, der i torsdags her i Ekstra Bladet bekræftede buddet fra Sporting Lissabon.

Rådgiveren slog samtidig fast, at et skifte til Sporting Lissabon vil være optimalt for Spalvis, fordi det er en klub med gode udviklingsmuligheder, samtidig med, at klubben er en topklub på Champions League-niveau.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen