AaBs store dilemma: Bossens løfte kan koste

- Det er os, der bestemmer, men vi må også erkende, at vi er en sælgende klub - lige som hovedparten af de øvrige i Superligaen, fastslår AaBs sportschef Allan Gaarde, der har aftaler med spillerne om, at de kan tage mod større tilbud, hvis de dukker op

Lukas Spalvis (t.v) vil være eftertragtet for mange klubber, når januar vinduet åbner. Spørgsmålet er om Allan Gaarde kan holde på ham. (Foto: Rene Schütze)
Lukas Spalvis (t.v) vil være eftertragtet for mange klubber, når januar vinduet åbner. Spørgsmålet er om Allan Gaarde kan holde på ham. (Foto: Rene Schütze)

Husk du kan chatte med AaBs angrebsprofil Thomas Enevoldsen på Ekstra Bladet kl. 12.45

Hvordan får sportsdirektør Allan Gaarde kabalen til at gå op?

Hvis han spørger træneren, Lars Søndergaard, kender han svaret på forhånd. For cheftræneren vil gerne beholde den nuværende trup resten af sæsonen, så nordjyderne kan konkurrere med helt i toppen.

Men Allan Gaarde har også andre hensyn, han skal tage, når han i den kommende tid bliver bestormet af agenter og udenlandske klubber, der vil hive og flå i flere af AaBs offensive trumfer.

Vi er en sælgende klub
Lukas Spalvis med 14 mål gør, at han er eftertragtet for mange udenlandske klubber, lige som det kun er et spørgsmål om tid, før Nicolaj Thomsen er i en større liga.

Allan Gaarde skal også tænke på, at de aftaler, han har lavet med spillerne, hvor han har lovet dem muligheden for at træde ind på en større scene, når tilbuddet dukker op.

- Vi er en sælgende klub, i øvrigt som de fleste klubber i Danmark. Men vi vil naturligvis gerne holde på spillerne så længe som muligt.

- Situationen har ændret sig markant de seneste to år. Dengang stod vi med ’røven’ i vandskorpen. Nu er vi i en situation, hvor vi selv kan bestemme. Men her er der også respekten for spillerne. Det er enormt vigtigt for os, at vi kan lukke døren på den rigtige måde til spillerne, forklarer Allan Gaarde efter AaBs ottende sejr i de ni seneste kampe.

2-0 gevinsten over Brøndby var et udtryk for den offensive klasse, som Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsaen og Nicolai Thomsen er en del af.

- Når vi skal sælge en spiller handler det også om den svære afvejning. Hvad det giver i ekstra økonomi i forhold til de sportslige konsekvenser, men det er meget svært at finde det klare svar, mener Allan Gaarde.

AaB-bomber efter vild afslutning: Bedste sejr i sæsonen  

Spiller som tophold
En af dem, som Gaarde nok kan regne med til foråret er Thomas Enevoldsen, der har prøvet at være i udlandet. Men nu har ramt et højt niveau i rollen som angriber.

I efteråret har han således lavet fire hovedstødsmål. Tidligere i karrieren har han tilsammen scoret to på den konto. En udvikling, der viser, hvor meget Enevoldsen har flyttet sig det seneste halvår.

- Lige nu er vi med helt i toppen, fordi vi fortjener det. Vi er stabile og arbejder godt for hinanden. Det her viser, hvor langt vi er kommet, mener Thomas Enevoldsen, der er spændt på at se, hvem han skal spille sammen med i foråret.

- Når du som Spalvis scorer mål på samlebånd, vil du altid være attraktiv for andre klubber. Men vi har andre spillere, der vil være hotte for udenlandske klubber. Det er heldigvis en opgave for Allan Gaarde at sammensætte vores trup til foråret, påpeger han.

Satser på top-6
Cheftræner Lars Søndergaard håber, han har en intakt trup i foråret. Men han kender også præmissen af at træne AaB.

- Jeg er ikke bekymret. Det er en del af gamet at sælge spillere. Vores målsætning er at spille god, underholdende fodbold. Vi har en ambition om top-6. Den holder jeg fast i, selv om vi har været stabile den seneste tid. Det duer ikke at ændre målsætning, fordi du vinder nogle kampe, fastslår cheftræneren.

Husk du kan chatte med AaBs angrebsprofil Thomas Enevoldsen på Ekstra Bladet kl. 12.45

TV: Se Durmisis lækre drible-detaljer
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby