Kedelig? Ikke mig da!

I offensiven: AaB's Kent Nielsen ryster på hovedet ad de folk, der stempler ham som defensiv

AaB-træner Kent Nielsen vil ikke kendes ved et ry for at skulle stå for defensiv fodbold. (Foto: René Schütze)
AaB-træner Kent Nielsen vil ikke kendes ved et ry for at skulle stå for defensiv fodbold. (Foto: René Schütze)

Han har lært at leve med det, men lærer nok aldrig helt at forstå det.

Kent Nielsen har mange gange læst og hørt sig selv omtalt som ham den defensive træner, der brolagde sin vej mod toppen med 0' er.

- Altså, jeg synes, at I i medierne kan blive lidt for firkantede. Der er et stort behov for at sætte folk i bås, så det bliver lettilgængeligt, men jeg tror, at vi alle sammen er mere komplekse end som så, siger Kent Nielsen til Ekstra Bladet.

I eftermiddag står han i spidsen for et AaB-hold, der i sæsonens første 21 kampe har scoret 37 mål.

Læs også:

Se også: Weekend-gyser om TV-millioner: Så meget kan din klub få

Kun FC København og FC Nordsjælland har gjort det bedre. Og i forårets to opgør, nordjyderne har været involveret i, er der scoret i alt ni mål. Ikke ligefrem noget man kan kalde Kent Kedeligt.

- Jeg vil finde nøglerne, som kan sikre os flest mulige sejre. Det er det, jeg vil bedømmes på. Det handler om at finde et holds styrker og så dyrke dem. I AaB er vores største styrke det fremadrettede spil med bolden, så selvfølgelig er det noget, jeg dyrker, siger AaB-træneren.

Det var tiden i Horsens, der gav Kent Nielsen det defensive stempel. Men som han siger, så var det altså et hold, der var dømt til stensikker nedrykning, men reddede livet på stor energi og en enorm vilje.

Læs også:

Se også: Thorup: Vi skal have tre point i Aalborg

- Og så udviklede vi os også og fik gode offensive typer ind som Gilberto Macena, Rawez Lawan og Henrik Hansen. Jeg synes, at det der med, om man er offensiv eller defensiv, er lidt en pseudodiskussion. Hvis vi som trænere ikke har begge dele i os, så klarer vi den ikke.

- Jeg fik det stempel i Horsens, og det første indtryk hænger tit ved, men jeg er enormt glad for mine resultater med Horsens, siger Kent Nielsen, der også i Brøndby-tiden måtte høre for sin defensive tilgang på trods af, at klubben fra Vestegnen på det tidspunkt var det mest scorende i Superligaen.

- Det kan jeg godt ryste lidt på hovedet ad, men det er nu ikke noget, jeg er voldsomt generet af, siger Kent Nielsen, der er blevet mere hårdfør med årene:

- Nu kan jeg ironisere over det. Når vi en sjælden gang spiller 0-0, er det imagepleje.

Læs også:

Se også: AaB-komet åben for andre klubber

AaB har ikke spillet 0-0 i Superligaen i denne sæson, og seneste nordjyske nulløsning i en ligakamp ligger helt tilbage i august 2011. Den 51-årige AaB-træner er da også overbevist om, at der bliver scoret på Aalborg Stadion i aften, når Esbjerg kigger forbi.

- Jeg tror, det bliver et livligt opgør. Den afstand, der er imellem os i point og i placering i tabellen, kommer ikke til at afspejle sig på banen. Esbjerg var et af de mest overbevisende hold i sidste runde, og statistisk set har vi det svært mod dem, siger Kent Nielsen, hvis hold ligger på fjerdepladsen inden aftenens opgør.

AaB-Esbjerg, TV3 Sport1 kl. 17.00

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere