Lynge-afløser klar i løbet af marts

AaB er nået langt i processen med at finde en afløser for Lynge Jakobsen. Den nye sportschef bliver præsenteret i løbet af denne måned.

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Hvem skal afløse Lynge Jakobsen? Det spørgsmål er blevet stillet mange gange i Aalborg og omegn siden den 10. januar, hvor den mangeårige sportsdirektør bekendtgjorde, at han stopper til sommer.

SønderjyskEs sportschef Ole Nielsen, FC Hjørring-bossen Jacob Krüger, talentchefen Jacob Larsen og AaB-legenderne Søren Thorst og Ib Simonsen er blandt dem, der er blevet vejet i debatten om, hvem der skal afløse Lynge Jakobsen.

Svaret på spørgsmålet får vi snart, for et udvalg bestående af Lynge Jakobsen selv og de to bestyrelsesmedlemmer Jakob Møller Knudsen og Niels Dorin Jacobsen har lagt sig fast på en profil og en række emner. Den nye sportschef bliver præsenteret inden udgangen af denne måned.

- Vi ved selvfølgelig, hvad vi går efter, og den her proces har været i gang, siden jeg meddelte, at jeg stopper, og derfor ved vi også, hvad vi vil have. Forhåbentlig har vi en ny sportschef på plads inden udgangen af marts, siger Lynge Jakobsen til tipsbladet.dk.

Se mere:

Se også: Søren Frederiksen: Fik ikke chancen i FCK

AaB-udvalget er altså et godt stykke inde i overvejelserne omkring, hvem der skal være den nye sportschef, der efter planen bliver en del af en chefgruppe på fire personer. En gruppe hvor også økonomichef Stefan Schors og presse- og kommunikationschef Brian Andersen sidder, og hvor der også kommer til at sidde en nyudnævnt salgschef.

Da Lynge Jakobsen meldte ud, at han stopper i AaB, sagde bestyrelsesformand Finn V. Nielsen, at klubben går efter en dansker. Det vil Jakobsen dog ikke love, at det bliver. Han vil i det hele taget ikke sige noget som helst om, i hvilken retning de er gået.

- Det her er en historie, der er så interessant, at vi ønsker ro til at køre den igennem. Derfor vil jeg heller ikke gå i detaljer omkring, hvad det er, vi går efter. Selvfølgelig har vi en profil, som vi binder hinanden op på, men det er ikke altid, man i sådan en proces her, får lige det, vi vil have. Derfor ser det dumt ud, hvis jeg siger, vi vil have en rødhåret og i stedet ender med en brunhåret, siger Jakobsen.

Lynge Jakobsen har siddet i jobbet som sportsdirektør siden 1996 og har i godt et år besiddet en dobbeltrolle som sportsdirektør og administrerende direktør. En dobbeltrolle som AaB har tænkt sig at bibeholde, idet én af de fire i chefgruppen vil få titel af administrerende direktør. Hvem det bliver, vil først blive besluttet, når den nye salgschef og den nye sportschef er ansat.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere