Storklubber: Nej tak til større Superliga

HB Køge kommer ingen vegne med forslag om at udvide Superligaen til 16 hold. De store klubber er stadig imod

Lynge Jakobsen er modstander af en udvidelse. (Foto: Ernst van Norde)
Lynge Jakobsen er modstander af en udvidelse. (Foto: Ernst van Norde)

HB Køges sportschef Per Rud og alle andre, der ønsker en Superliga med 16 hold, kommer til at vente længe - hvis den nogensinde kommer.

Hverken AaB eller OB synes, det er nogen god idé, og andre traditionsklubber som FC København og Brøndby har i årevis været modstandere af forslaget.

- Jeg kan slet ikke se det forslag have gang på jorden i øjeblikket, siger sportsdirektør i AaB, Lynge Jakobsen.

- De er jo også et økonomisk spørgsmål, og jo flere hold der er i Superligaen, jo flere skal dele kagen, lyder det fra den nordjyske fodboldleder.

Netop det økonomiske argument imødegår Per Rud ellers i et indlæg på HB Køges hjemmeside. Her skriver sportschefen:

- Noget andet er talentudvikling. Den minimeres og forsvinder i de andre klubber på grund af frygt for nedrykning og de manglende tv-midler.

- Bundholdene bliver jo tydeligvis ikke kørt over længere, men i bund og grund handler det om, at færre klubber i Superligaen vil betyde flere tv-midler til den enkelte klub. Det er trist, skriver Per Rud.

Over for Ritzau giver både Lyngby og Sønderjyske deres støtte til forslaget om en liga på 16 hold, men for at det skal vedtages, skal der være en vis enighed klubberne imellem. Og på det punkt er der stadig lang vej.

- På nuværende tidspunkt har Superligaen i mine øjne den optimale størrelse, siger OB's administrerende direktør Thomas Christensen, som samtidig er formand for Divisionsforeningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere