TV: Tryllemål af Helenius da AaB vandt

Nordjysk perle satte en stopper for 'Den Gule Fare' fra Horsens

Thomas Augustinussen sendte nordjyderne på sejrskurs. (Foto: Claus Bonnerup)
Thomas Augustinussen sendte nordjyderne på sejrskurs. (Foto: Claus Bonnerup)

Nicklas Helenius er en mand, der kan utrolig meget med en bold. Og den evne var stærkt medvirkende, at AaB sikrede sig tre gyldne points i det jyske opgør mod Horsens for øjnene af 6285 tilskuere.

Angrebstalentet var kun tre minutter efter sin indskiftning mester for scoringen til 2-0 – og det var en den slags scoringer, der gør fodbold til en nydelse.

Se perlen her

En smart og fræk dribling næsten på baglinien sendte Horsens-forsvaret på glatis og så kunne den unge mand trække ind i banen og færdiggøre sit lille mesterstykke.med at sparke bolden i nettet.

Anderledes enkelt, men effektivt var det, da anfører Thomas Augustinussen sørgede for 1-0-føringen i 1. halvleg. Her slog han resolut til, da gæsternes målmand Søren Jochumsen måtte give ripost på et hovedstød fra Lasse Nielsen.

Scoringen faldt i en periode af 1. halvleg, hvor AaB viste mange levende ting angrebsmæssigt. Henrik Dalsgaard leverede første advarsel til Horsens, da han smart snød Niels Lodberg, men i fri position blev han luret i direkte duel mod Søren Jochumsen.

Brækket kraveben
Inden Augustinussens 1-0-scoring blev AaB ramt af et uheld, der betød udskiftning. Skrøbelige Kasper Bøgelund måtte udgå – formentlig med et brækket kraveben – og i stedet kom Patrick Kristensen på banen.

Et par minutter efter var formstærke Chris Rolfe uheldig med ikke at score til 2-0, men han måtte se sit glimrende skud prelle af på overliggeren.

Denne ærgrelse var samtidig signalet til, at der kom til at stå Horsens på resten af halvlegen. Henrik Toft fik en stor chance for udligning, ligesom det flere gange brændte på foran AaB-målet, når Thomas Kortegaard sparkede sine indadskruede hjørnespark.

Macena holdt nede
Men hverken Morten Rasmussen eller Martin Retov behandlede gode muligheder efter fortjeneste.

Efter pausen startede Horsens også i teten, men kom aldrig op at ringe på samme måde som mange gange tidligere i efteråret. Ikke mindst fordi topscorer Gilberto Macena blev holdt i et jerngreb af en velspillende duo Kenneth Emil Petersen og Lasse Nielsen i AaBs midterforsvar.

Se startopstillinger, udskiftninger og øvrig statistik her