AaB på spanden: Ingen penge, ingen kager

Finder AaB ingen penge, får klubben ikke nye spillere til sommer - og så bliver næste sæson endnu hårdere

Lynge har begrænset råderum. (Foto: Ernst van Norde)
Lynge har begrænset råderum. (Foto: Ernst van Norde)

Går AaB's fans og drømmer om en ny Røde Romario eller en ny stor kreatør på midtbanen, må de formentlig sætte deres lid til den nordjyske ungdom.

AaB fattes nemlig penge, og det betyder én klar ting for sportsdirektør Lynge Jakobsens sommer.

- Hvis ikke vi får tilført kapital på den ene eller anden måde, så tror jeg ikke, vi får nye spillere, siger Lynge Jakobsen.

Onsdag aften stillede AaB fra start med mere end et halvt hold under 22 år - deriblandt Lucas Andersen og Nikolaj Thomsen på henholdsvis 17 og 18 år. Lynge Jakobsen kalder det for en "stor mundfuld", når så mange unge skal starte ind samtidig.

- Det er selvfølgelig en udvikling, når vi kører så mange unge ind. Og så må vi se til sommer, om vi skal gøre noget ved holdet, eller vi siger, at det er så den trup, vi skal køre videre med nu.

- Det skal vi så også bruge noget tid på nu. At se om vi kan finde nogle penge et eller andet sted, siger Lynge Jakobsen.

Med underskud de senere år kan AaB ikke stramme buen mere, siger Lynge Jakobsen, som derfor prøver at se det positive i de mange unge spillere fra kampstart.

- Hvis økonomien ikke er noget, der bliver ændret til sommer, så må vi sige, at det er godt, vi får kørt de unge i stilling nu, og at de kan få kampe nu, frem for at vi skal starte op med dem i efteråret, siger Lynge Jakobsen.

- Nu er den her turnering ikke ovre endnu, men vi kan jo prøve at overveje, at når Randers og Esbjerg rykker op - hvad jeg tror, de gør - så bliver det en hård Superliga til næste år også, siger han.

Nordjyden er som vanligt ikke meget for at blive konkret i de økonomiske planer, men han lover, at klubben arbejder på højtryk.

- Det er der nogen, der arbejder med. Der kan jo findes nogen investorer, som synes, de godt vil være med, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer