Annonce:
Annonce:

Kommentar: Hvad har Kuhn dog gjort

Hvad har Allan Kuhn gjort, siden han ikke kan få lov at fortsætte som manden med det øverste ansvar efter nytår? spørger Ekstra Bladets fodboldredaktør

Allan Kuhn har bestået som cheftræner i AaB, men han får ikke lov til at blive i jobbet. (Foto: Ernst van Norde)
Allan Kuhn har bestået som cheftræner i AaB, men han får ikke lov til at blive i jobbet. (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB
RÅBENE LØD TAKTFAST og meget længe efter sidste dommerfløjt fra den trofaste fanskare bag det ene mål på et stadion, der stadig sydede af jubel og begejstring.

’Allan Kuhn – AaB elsker dig, Allan Kuhn – AaB elsker dig ...’

Ja, det er der nok mange i og omkring den nordjyske klub, der gør.

Men de, der bestemmer, elsker ham altså ikke højt nok til at gøre partnerskabet med ham som cheftræner til en længerevarende fast aftale.

Hvordan Kuhn inderst inde har det med den kendsgerning ved han kun selv. Men én ting er sikker: Man kan ikke anbefale sig bedre til et job, end den 40-årige bornholmer har gjort i sin korte regeringstid.

DEN PRÆSTATION kan kun betegnes som mesterlig.

Og det er paradoksalt, at den foreløbige kulmination skulle komme om aftenen i kølvandet på en dag, som ellers var præget af nyheden og debatten om manden, der formentlig er valgt som afløser – den uprøvede 32-årige svensker Magnus Pehrsson.

Mon ikke, der er mange, som har endnu sværere ved at forstå den disposition i dag? Jeg udtrykte skepsis allerede, da nyheden kommer frem, og den er i hvert fald ikke blevet mindre i skrivende stund.

Til gengæld er min respekt for Allan Kuhn blevet endnu større, end den allerede var. For han gav et stort bidrag til den triumf mod Celtic, der nu gør ham ubesejret i ni kampe, og som betyder, at mestrene er med i UEFA Cup’en efter nytår.

EN FANTASTISK TRIUMF for AaB – og for dansk fodbold. En triumf, der ikke tegnede sig i kuldehorisonten på Energi Arena Nord i den første time. Men som blev en realitet efter en fantastisk medrivende afslutning, der beviste, at nordjyderne er lavet af et stof, der gør, at de ikke giver op.

Buketten af roser til Kuhn – og hans makker Poul Erik Andreasen – er relevant, fordi han på to afgørende områder disponerede meget klogt. Valget af den brasilianske spirrevip til startopstillingen var en fuldtræffer, og da derouten truede, sendte han på rette tidspunkt Anders Due og Marek Saganowski på banen.

DET VAR FORMENTLIG mod trænerens vilje, at AaB’s start på kampen blev både nervøs og usammenhængende. Celtic var bedst i 1. halvleg, og det lignede nordjysk deroute, da Barry Robson sørgede for 1-0-føring i starten af 2. halvleg.

Men Caca ville heldigvis anderledes. Konstant udfordrende og hele tiden i bevægelse sørgede han for, at Celtic ikke fik ro til at nyde føringen, og det var en fortjent belønning for en storartet præstation, at brasilianeren sørgede for udligningen.

DERMED LEVEDE drømmen om at komme videre pludselig igen. Godt nok kun i respirator.

Men heldet tilsmilede i en afgørende situation i form af en hjælpende skotsk fod. Derfor endte det hele altså i nordjysk fryd – og ellevilde jubelscener på det fyldte stadion.

Påstanden om, at når man opsøger heldet, får man det også, er måske en forslidt floskel, men den holdt altså vand endnu en gang på denne frostaften. Og det skete som en følge af, at hele AaB-holdet efter den sløve 1. halvleg begyndte at turde spille og samtidig investerede alt, hvad de havde sig.

BELØNNINGEN ER altså europæisk fodbold efter nytår også, ligesom klubben kan hæve yderligere 4,2 millioner kroner fra UEFA’s kasse i sejrsbonus, og den danske koefficient-sum på UEFA-ranglisten blev yderligere forbedret.

Mere kan man næsten ikke forlange – jo, måske lige et konkret svar fra AaB-ledelsen på spørgsmålet:

– Hvad har Allan Kuhn dog gjort, siden han ikke kan få lov at fortsætte som manden med det øverste ansvar efter nytår?
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: