Kusk i kapløb med tiden før guldkamp

Kasper Kusks trælår er stadig ømt, men det bliver bedre dag for dag, og han håber, han kan træne torsdag, så han kan blive klar til guldbraget i Herning lørdag.

Kasper Risgård (21) (AaB) og Kasper Kusk (17) (AaB) lukker ned  for Kristian Bak Nielsen (32) (Foto: René Schütze)
Kasper Risgård (21) (AaB) og Kasper Kusk (17) (AaB) lukker ned for Kristian Bak Nielsen (32) (Foto: René Schütze)

AaB-træner Kent Nielsen måtte skifte Kasper Kusk ud i pausen af kampen mod FC København i søndags. Han pådrog sig et trælår i en nærkamp lige før første halvlegs afslutning og kunne ikke spille videre.

Nu er han i kamp med tiden for at blive klar til på lørdag, hvor AaB kan overtage førstepladsen, hvis de slår FC Midtjylland i Herning. Kusk stod træningen over i går og i dag, og i morgen har truppen fri. Han håber at træne med holdkammeraterne igen torsdag.

- Jeg kom lidt forkert ind i en nærkamp i slutningen af første halvleg, og så fik jeg et dumt slag. Det er stadig ømt, men det bliver bedre dag for dag. Jeg håber og satser på, at jeg kan træne torsdag, men lige nu ved jeg ikke, om jeg kan. Derfor er også svært at analysere mig frem til, om jeg kan spille på lørdag. Jeg ved det simpelthen ikke lige nu, så vi må tage det dag for dag og se, hvordan jeg har det på lørdag, siger Kasper Kusk til tipsbladet.dk.

Se også: AaB-træner efter sejr: Fik vist en ny side af os selvSe også: TV: AaB sender FCK ud af guldkampen

Kasper Kusk har spillet samtlige kampe fra start i denne sæson og er AaB's vigtigste spiller i offensiven. Det vil derfor være et stort slag for nordjyderne, hvis de må undvære ham i sæsonens hidtil vigtigste udekamp. Vinder AaB, er de nummer et, og taber de, giver de FC Midtjylland fem points forspring og en lille matchbold i guldkampen.

- Det er en kamp, jeg selvfølgelig rigtig gerne vil spille. Det er en ufattelig vigtig kamp, og det bliver også en sjov kamp. Der kommer mange mennesker på stadion, og det er med til at sætte os endnu mere op. Det bliver en superfed kamp, siger Kusk, der forudser, at opgøret kommer til at ligne det, de to hold spillede på Nordjyske Arena for godt to uger siden.

- Jeg forventer, at Midtjylland vil lægge et højt pres på os igen, og vi skal så være gode til at få vores spil til at fungere, så vi kan spille os ud af det pres. Det handler om at fokusere på spillet langs jorden, og så skal vi prøve at undgå, at kampen bliver fysisk, og at de får sat deres hurtige spillere i scene. Men vi skal først og fremmest kigge på os selv, for får vi vores spil til at fungere, skal vi nok skabe de chancer, der skal til, siger Kusk.

Kasper Kusk er AaB's topscorer med 11 mål og altså tvivlsom til FC Midtjylland-kampen. Det samme er hjemmeholdets topscorer Morten "Duncan" Rasmussen (12 mål), der sad over mod Randers på grund af lyskeproblemer.

0 kommentarer
Vis kommentarer