Fan-aktionærer stifter AaB Supporters Trust

Den tidligere formand for AaB Support Club Rasmus Trenskow er i gang med at starte en forening for klubbens fanaktionærer med inspiration fra blandt andre Brøndby. AaB Supporters Trust er i støbeskeen

AaB har negativ egenkapital og vedtager på deres generalforsamling om godt to uger at udstede nye aktier for 64 millioner kroner. I Aalborg ønsker en lille gruppe fans at søge indflydelse, og det gør de nu ved at stifte AaB Supporters Trust med forbillede fra blandt andre Brøndby.

Initiativtager er Rasmus Trenskow, der i februar gik af efter fire år som formand for AaB Support Club. Han har løbende været i kontakt med Troels Johnsen og Sune Blom, der er initiativtagere til Brøndby Supporters Trust, der blandt andet har hjulpet med at skabe kontakt til paneuropæiske Supporters Direct, der giver råd og vejledning til projekter som det, Trenskow er i gang med at sætte i søen.

- Det er ingen hemmelighed, at AaB har haft problemer med økonomien i flere år. Nu jagter de så ny kapital i en emission, og kan vi på en måde få samlet penge ind til den emission, vil vi gerne det. Du kan sige, det er en slags medlemsklub, hvor vi bruger pengene til at købe aktier op. Det kortsigtede mål er at rejse penge til emissionen, men vi vil også prøve at samle små og mellemstore aktionærer, der måske bare har deres aktier liggende og ikke interesserer sig for klubben og ikke sætter sig ind i, hvilken indflydelse de kan søge, siger Rasmus Trenskow til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: Stort millionunderskud i AaB

Foreløbig står en mindre håndfuld bag projektet, men de har oprettet en Facebook-side og en hjemmeside, hvor man kan tilmelde sig en mailingliste, hvor der senere vil komme information om projektet. Rasmus Trenskow søger her aktionærer, der har ideer og input til projektet, der skal give indflydelse i klubben, men han understreger, at han ønsker en god og åben dialog med både AaB og med fanklubben.

- Vi ønsker jo at få noget indflydelse, så vi kan være med til at påvirke klubbens økonomiske beslutninger i en retning, så vi for eksempel ikke begynder at investere i alle mulige mærkelige virksomheder igen. Den nuværende direktion har fået meget godt styr på det. De problemer der er nu, er jo afskrivninger på eventyr som den tidligere direktion satte i søen, og det har vist sig, at fodbold og sats på egne talenter er vejen frem. Det skal vi holde fast i.

- Vi har gjort AaB opmærksom på, hvad vi er i gang med, for de skal selvfølgelig høre fra os, hvem vi er, og hvad vi er i gang med. Den dialog er positiv. Vi ønsker også et godt samarbejde med fanklubben. Det vil fortsat være dem, der har daglig dialog med AaB om fanpolitiske spørgsmål. De vil være uafhængig af klubøkonomiske spørgmsål, men det kan vi forholde os til og vil søge indflydelse på økonomi og økonomiske beslutninger, siger Rasmus Trenskow.

Indtil videre er planerne på et meget indledende stadie, og gruppen kan ikke nå at gøre noget i forbindelse med på generalforsamlingen om 14 dage. Første fixpunkt er altså den emission, der venter senere på året, og så vil Rasmus Trenskow og co. holde stiftende generalforsamling i engang i efteråret.

- Vi vil gerne i gang så hurtigt som muligt. Emissionen venter lige om hjørnet, så jo før jo bedre. Der er ikke nogen dato på endnu, men jeg håber, vi kan holde stiftende generalforsamling på den anden side af sommerferien.

AaB Supporters Trust bliver den anden forening af sin slags i Danmark efter Brøndby Supporters Trust.

Læs mere om fodbold på Tipsbladet.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer