TV: AaB knuste også Brøndby

Brandvarme Lukas Spalvis slog igen til med to scoringer

Lukas Spalvis tiljubles efter en af sine mål søndag mod Brøndby. (Foto: René Schütze)
Lukas Spalvis tiljubles efter en af sine mål søndag mod Brøndby. (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet): AaB holder kursen mod guldet. Heller ikke Brøndby kunne stoppe de fremadstormende nordjyder. 2-0 blev det til hjemmeholdet i topdysten på Nordjyske Arena, hvor den gyldne teenager fra Litauen, Lukas Spalvis for fjerde gang i foråret nettede to gange i samme kamp.

Så de fodboldglade nordjyder har fået sig en ny stor helt, der også fortjent blev fulgt fra banen af taktfaste klapsalver fra hovedparten af det rekordstore publikum på 13139.

Bemærkelsesværdigt var, at Superligaens hotteste navn lige nu Kasper Kusk stort set ikke satte en fod rigtigt i kampens første halve time. Den normalt meget boldsikre spiller havde hverken styr på afleveringer eller teknik.

Men så i det 32. minut viste han det, der gør ham til noget særligt. Her sendte han nemlig en følt aflevering ind i pandebrasken på fremstormende Spalvis. Klasse. Høj klasse – med hurtigt omstillingsspil i højresiden.

Her scorer Spalvis til 1-0

Spalvis bringer AaB på 1-0 efter smukt angreb

Og fire minutter senere var Spalvis så på pletten igen, da hele Brøndby-forsvaret sov i forbindelse med et hjørnespark fra Kasper Risgård. I hvert fald fik den 19-årige ufattelig plads til uhindret at sparke bolden i nettet til 2-0-føring. Og inden pausen kunne det være blevet 3-0, hvis Kasper Kusk havde været udstyret med vanlig skarphed, men fik afsluttet en god chance meget slattent med sit kolde højreben.

Spalvis scorer til 2-0

Ny Spalvis-scoring sender AaB på guld-kurs

Brøndby var 1. halvleg en kæmpeskuffelse. Spillet var uden sammenhæng og dynamik, hvilket gjorde det uhyre let for hjemmeholdet, der også havde en kraftig vind i ryggen, at styre tingene.

Fra sit område på sidelinien råbte og gestikulerede træner Thomas Frank for at få sit hold til at angribe AaBerne længere fremme på banen og generelt at satse mere offensivt.

Men det hjalp intet – planløse spark op med forsøg på at ramme Simon Makienoks hoved var hovedmenuen, og den var alt andet end velsmagende. Ikke en eneste gang formåede de gule fra vestegnen at udfordre Nicolaj Larsen i hjemmeholdets mål.

AaBerne var ganske enkelt hurtigere i både tanke og handling. Og selv om Kasper Kusk altså stort set ikke gjorde noget rigtigt i den første halve time, var der styr på tingene – bl.a. fordi Thomas Augustinussen udfyldte rollen som afløser for karantæneramte Rasmus Würtz på kompetent vis.

Kæmpe chance til Kasper Kusk

Kusk med kæmpe-chance - lægger bolden tilbage til Hradecky

Til gengæld så holdet ikke godt ud i 2. halvleg, hvor gæsterne – nu med medvind – fik lov at være meget mere med uden dog at blive rigtig farlige før i slutfasen, hvor Nicolaj Larsen måtte diske op med et par ganske fine redninger.

Både før og efter havde AaB, der nu i sine tre senese kampe har besejret de nærmeste rivaler i toppen, FCKJ, FCM og Brøndby - dog også haft muligheder for at udbygge sejrens størrelse, men Lukas Hradecky viste blandt andet storspil i en direkte duel mod indskiftede Søren Frederiksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer