Angrebseksperter: Derfor har ung AaB-bomber succes

AaB's kun 19-årige angrebskomet får stor ros for sit forrygende forår

Lukas Spalvis har grund til jubel. Seks gange har AaB's litauiske angrebskomet scoret i Superligaen dette forår (Foto: Lars Poulsen)
Lukas Spalvis har grund til jubel. Seks gange har AaB's litauiske angrebskomet scoret i Superligaen dette forår (Foto: Lars Poulsen)

De færreste uden for Nordjylland – og Litauen – havde hørt om Lukas Spalvis, inden forårssæsonen blev sparket i gang, men nu er de fleste i fodbold-Danmark på fornavn med litaueren.

Se også: AaB vil holde på litauisk angrebskomet

Den 19-årige AaB-angriber har haft et stort forår og er den spiller, der har ramt plet flest gange. Seks Superliga-mål står Spalvis noteret for, og det er bestemt ikke tilfældigt, at han sparker boldene i nettet.

- Han en rigtig centerforward, og man må sige, at han har tur i den i øjeblikket. Jeg kan godt være lidt i tvivl om, hvor god han er i det opbyggende spil, men han placerer sig rigtigt godt i feltet, og så har han selvtillid.

Se også: Se alle Lukas Spalvis forårsmål her

- Som angriber lever du af selvtillid, og det har han, siger den tidligere Superliga-angriber Anders Jochumsen og roser AaB-træner Kent Nielsen for at vise Spalvis den nødvendige tillid.

Også Thomas Slosarich, talenttræner i DBU med særlig interesse for angribere, roser forårets komet.

- Først og fremmest virker det, som om han har de basale tekniske afslutningsfærdigheder på plads. Det er helt essentielt ud over selvfølgelig at kunne placere sig rigtigt

Se også: AaB-boss er overrasket over angrebskomet: Høj klasse

- Som angriber handler det om at træffe hurtige og rigtige valg – og det gør han, siger Thomas Slosarich, der skrev P-træneropgave om målscorere.

Du kan læse hele artiklen om Lukas Spalvis her og se, hvor farlige samtlige Superligaens bombere har været i dette forår.

Lukas Spalvis bliver hyldet af holdkammeraterne i AaB efter én af sine seks forårsfuldtræffere i Superligaen (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil AaB's litauiske komet har overhalet alle

0 kommentarer
Vis kommentarer