Guldkampen åben: Supermål startede AaB-nedtur

Et kanonmål af Jonas Kamper og et sejrsmål af Ronnie Schwartz sænkede AaB på egen bane

Ronnie Schwartz fejrer sit mål til 2-1 for Randers. Forinden havde Jonas Kamper med et vanvittigt drøn sat Randers på sporet af sejren i Aalborg. (Foto: René Schütze)
Ronnie Schwartz fejrer sit mål til 2-1 for Randers. Forinden havde Jonas Kamper med et vanvittigt drøn sat Randers på sporet af sejren i Aalborg. (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet): Det der ligende en slentretur mod guldet ligner nu en rigtig neglebider for AaB, der lukkede påsken med det første hjemmenederlag i et år – sænket af den gamle AaB-angriber Ronnie Schwartz.

Spørgsmålet rejser sig nu om de unge AaB-spillere risikerer at smide det hele væk nu. I hvert fald lignede angrebs-sensationen Lukas Spalvis en spiller, der havde alt for meget at tænke på, da han efter en time kiksede helt alene med Peter Friis Jensen i Randers-målet.

Og da Anders K. Jacobsen bare sekunder senere måtte se et saksespark fænomenalt afværget så stod det nærmest skrevet i manuskriptet, at det ikke ville blive AaB’s dag.

Se også: Schwartz: AaB var uden plan

AaB’s varemærke har gennem det meste sæsonen været tålmodighed garneret med stærke omstillinger og en ualmindelig skarphed foran modstandernes mål.

Men udsigten fra Superligaens førsteplads betød, at den plan fra første fløjt mod Randers FC var umulig at gennemføre. Randers FC havde ingen kvaler med at stille sig helt ned i eget straffesparksfelt og lukrere på de muligheder der kom for at løbe kontra.

Og det gav bonus allerede efter ti minutter, da Jonas Kamper fik masser af plads til at afslutte lige uden for straffesparksfeltet. Og fløjkometens stærke sparketeknik svigtede ikke. Med et dykkende projektil tordnede han bolden ind bag den sprællende Nicolai Larsen i topholdets mål.

Se Kampers projektil her:
Kamper brager Randers foran mod AaB!

AaB virkede lammede, men fik en livline bare fem minutter senere, da Jakob Ahlmann scorede sit andet mål på fire dage. Randers-keeper Peter Friis så noget suspekt ud, da han lod backens skud fra distancen snige sig i mål ved stolpen.

Udligningen gav AaB overtaget i kampen, men holdet var stik mod sædvane ikke videre målsøgende. Der blev spillet og spillet og spillet. Men alt for sjældent blev der trykket af – og når man ikke afslutter, så scorer man som bekendt ikke.

Den passivitet blev straffet på barskeste vis, da Ronnie Schwartz udnyttede en klassekontra kort før pausen. Det mål blev kampens sidste – og I sidste ende kunne der ikke indvendes alverden mod udeholdets sejr.

Se Schwartz sænke AaB her:
Plaffeministeren straffer AaB - 2-1 til Randers

Se også: AaB-træner: Kreative spillere underpræsterede på stribe

0 kommentarer
Vis kommentarer