For og imod: Bliver det til guld, AaB?

AaB imponerede med 4-2 sejren i Farum onsdag, men hvad taler egentlig for guld og sølv

Skal der være jubel hos AaB-fansene (Foto: Lars Poulsen)
Skal der være jubel hos AaB-fansene (Foto: Lars Poulsen)

Superliga-guldet skal til Jylland. Det er stensikkert.

Men om det skal til Aalborg eller Herning er stadig det absolut mest spændende spørgsmål, vi skal have besvaret den næste halvanden uges tid, hvor Superligaen bliver afgjort.

AaB vandt en imponerende 4-2 sejr over FC Nordsjælland onsdag (se højdepunkter i toppen af artiklen), og torsdag aften skal FC Midtjylland så i Brøndby forsøge at følge trop med deres nordjyske konkurrenter. Herunder giver Ekstra Bladet et bud på, hvorfor AaB vinder eller ikke vinder guld.

Det taler for AaB-guld:

1.Kamp-programmet: Nordjyderne har et markant lettere slutprogram end FCM. FC Vestsjælland venter ude søndag, inden sæsonen afsluttes med en hjemmekamp mod formsvage og måske allerede nedrykkede AGF.

2.Kasper Risgård: Den dynamiske midtbanespiller har været ude de seneste kampe, men AaB håber at have ham med igen i weekenden. Det vil give et kæmpe boost. Med ham på holdet bliver nordjyderne stærkere og farligere.

3.AK-47: Den unge litauer Lukas Spalvis har været brandvarm det meste af foråret, men alt står og falder ikke med ham. Anders K. Jacobsen – også kendt som AK-47 – viste i Farum, at han ikke har problemer med at ramme plet.

Fik du set Esbjergs kongekasse? Se den herunder
Esbjerg-Sønderjyske 2-1: Se højdepunkterne her

Det taler imod AaB-guld:

1.Målscoren: Mesterskabet kan blive afgjort på målscore. FC Midtjyllands målscore er så meget bedre end AaB’s, så nordjyderne skal lave flere point end midtjyderne i de tre sidste runder for at sikre sig guldet.

2.Jönssons skade: AaB’erne er her sidst på sæsonen begyndt at mærke til skaderne. Det kan vise sig at blive dyrt, at Rasmus Jönssons evindelige lyskeproblemer holder ham ude resten af sæsonen.

3.Profilens formdyk: Kasper Kusk har spillet en fremragende sæson, men har på det seneste virket en smule slidt og ikke været helt så markant. Mod FC Nordsjælland så man dog noget af den gamle Kusk igen.

Hvordan ender det hele? Indtast dit bud på resultaterne her og se, hvordan det ender.0 kommentarer
Vis kommentarer