Kusk i mandagskamp: Misser awardshow

Kasper Kusk skulle have været med landsholdet til Dansk Fodbold Award i København mandag aften, men han skal i stedet til Randers for at spille mandagskamp for AaB. Han synes, det er ærgerligt, men klubben er vigtigere.

(Polfoto)
(Polfoto)

AaB-profilen Kasper Kusk blev mandag udtaget til landsholdet. Med indkaldelsen fra Olsen følger samtidig en invitation til Dansk Fodbold Award i Cirkusbygningen i København, men Kusk må lade kjole og hvidt hænge i skabet, for han skal til Randers i AaB-træningsdragt, idet nordjyderne er den ene part i den kommende rundes mandagskamp.

Det betyder ikke bare, at Kusk misser kanapéer og champagne med det danske landshold og med de danske fodboldlegender, der dukker op. Han misser også landsholdets første træning på Tårnby Stadion mandag 14.30.

- Et eller andet sted vil jeg jo gerne med til det awardshow sammen med de andre. Det kunne være en fed oplevelse at få med, men nu bliver det ikke sådan, og jeg vil også hellere spille kamp for AaB. Klubben er det vigtigste, og det handler om tre point til Superliga-tabellen. Sportsligt tror jeg heller ikke, det betyder noget for mine chancer for at spille mod Norge, at jeg misser den første træning, siger Kasper Kusk til tipsbladet.dk.

Morten Olsen har udtaget 22 spillere til landsholdet denne gang. Der er ikke blevet plads til Martin Braithwaite, der ellers er startet inde på højre kanten i tre af fire VM-kvalifikationskampe i efteråret. Det øger Kusks chancer for en startplads mod Norge på fredag.

- Jeg ved ikke, om jeg starter inde, men der er da større chancer for spilletid, selv om der også er andre, der kan spille den højre kant. Jeg vil gøre alt for at vise, i de få træninger vi har, at jeg skal spille. Jeg er glad for at blive udtaget igen, og det viser, at trænerteamet kan lide det, de ser fra mig i Superligaen, siger Kusk, der efter at have været med på landsholdet nogle gange har hævet barren for sine ambitioner.

- De første gange man er med, er der mange nye indtryk og mange nye mennesker, man skal hilse på. Jeg er faldet bedre sammen med de andre træningsmæssigt, og jeg har bevist, at jeg er berettiget til at være med. Så de ting er jeg forbi, og jeg kan begynde at sætte mig nye mål, og det handler selvfølgelig om at få mere spilletid.

Kampen mod Norge er den sidste i landskampsåret. En kamp der ikke peger direkte frem mod nogen kvalifikation, da vejen mod EM 2016 først starter næste efterår. Alligevel er Norge-kampen vigtig for Kusk, der føler, han har meget at bevise overfor Morten Olsen og co.

- Det er tit sådan, at der er langt mellem de store spillemæssige oplevelser i de her testkampe, men vi er selvfølgelig klar. Vi spillede godt mod Italien og Malta, og selv om det ikke gik denne gang, beviste vi, at der er et stort potentiale i holdet. Det skal vi bygge videre på. For mit eget vedkommende har jeg heller ikke bevist så meget endnu på det her hold, så jeg betragter det personligt som en vigtig kamp.

Kasper Kusk har spillet tre landskampe. Indskiftningen mod Malta i det 53. minut var hans første kvalifikationskamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere