Landsholdskomet knust: Ude ni måneder

AaB-spilleren Jakob Ahlmann totalt uforberedt på alvoren i sin knæskade

Jakob Ahlmann spillede en nøglerolle i AaB's overvældende march mod guldet sidste sæson (Foto: Ernst van Norde)
Jakob Ahlmann spillede en nøglerolle i AaB's overvældende march mod guldet sidste sæson (Foto: Ernst van Norde)

Efter at have svævet i uvished i et par uger fik landsholdskometen Jakob Ahlmann karrierens største nedtur, da han i aftes fik besked om, at han er ude på ubestemt tid med en korsbåndsskade.

- Den slags tager normalt op mod ni måneder, så det er vel det jeg har i udsigt, siger venstre-forsvareren til Ektsra Bladet.

Viborg TV: Drømmemål sender AaB mod guldet

- Jeg blev skannet mandag, og jeg blev i aftes ringet op af vores læge, der fortalte mig det værst tænkelige.

- Jeg havde selv troet, at der i værste fald var tale om en meniskskade, der kunne koste op mod fem uger, så det var noget af et slag, siger Jakob Ahlmann, der fik debut på landsholdet mod Ungarn for tre måneder siden.

- Det er trist med tanke på det, der venter i det her efterår, at jeg ikke kan være med, siger Jakob Ahlmann med henvisning til muligheden for at kvalificere sig til Champions League med AaB, hvor Apoel er modstanderen om en uge.

AaB-spillerne Jakob Ahlmann og Lukas Spalvis er begge blevet korsbåndsskadet. (Foto: René Schütze) AaB Alvorlig AaB-slag: Stjerner misser Champions League

Jakob Ahlmann kom til skade i hjemmekampen mod FC Midtjylland for et par uger siden, men spillede kampen til ende. Efterfølgende missede han CL-kval opgøret hjemme mod Dinamo Zagreb og udekampen mod OB.

Men smerterne i knæet fortog sig, og Jakob Ahlmann var faktisk begyndt at træne med i AaB op mod returopgøret i Zagreb. Dagen efter triumfen på Maksimir Stadion fik Jakob Ahlmann imidlertid et nyt vrid i det skadede knæ - og dommen faldt så i aftes.

Jakob Ahlmann (3) (AaB) (Foto: René Schütze) AaB Ahlmann tager med til Zagreb

- Jeg følte hele tiden, at knæet var lidt ustabilt under mig, og det gjorde ondt. Men jeg var ikke blevet skannet før, så jeg kan ikke vide, om korsbåndet allerede i første omgang var revet helt eller delvist over, siger Jakob Ahlmann.

Centerforsvareren Jacob Blåbjerg har vikarieret for Jakob Ahlmann med succes, men udsigten til den langvarige pause tvinger AaB på at tænke på en mere langsigtet løsning.

Den georgiske U21-landsholdsspiller Davit Ubilava blev testet i en reserveholds-kamp i aftes.

0 kommentarer
Vis kommentarer