Kent Nielsen: Nyt mesterskab vil være større sensation

- Det var en stor overraskelse, at vi vandt Superligaen sidste år. Det vil til gengæld være en endnu større sensation, hvis vi gør det igen i år, siger Kent Nielsen, der minder om at AaB skal være realistisk i denne sæson.

Kent Nielsen mener, det vil være en endnu større sensation, hvis AaB kan gentage mesterskabet fra sidste sæson (Foto: Rasmus Baaner)
Kent Nielsen mener, det vil være en endnu større sensation, hvis AaB kan gentage mesterskabet fra sidste sæson (Foto: Rasmus Baaner)

AaB har fået en ujævn start op sæsonen. Den danske mester har kun samlet ti point i de første otte Superliga-kampe, og holdet har været præget af skader på flere nøglepositioner samt offensive udfordringer af forskellig karakter.

Selvom det har været en stor bedrift af nordjyderne at spille sig i Europa League-gruppespillet, har holdet senest fået en øretæve på 0-6 mod Steaua Bukarest, hvilket blev fulgt op af et nederlag på 0-1 til FC Vestsjælland.

AaB har dog hele tiden haft bund i holdets præstationer, og derfor er der ikke grund til panik i Aalborg. Cheftræner Kent Nielsen har dog noteret sig, at pointhøsten ikke har været som forventet.

Se også: Helenius: Jeg led af depression og dødsangst

- Selv da vi ikke tabte kampe og fik point, sagde vi, at vi ikke var tilfredse med kampene. Det er stadig noget, vi kæmper med. Vi har spillet mange tætte opgør, der ikke er faldet ud til vores side, og det er interessant at se, at Randers har en målforskel på 9-7, og vi har en målforskel på 8-7.

- Forskellen er bare, at Randers har 16 point, og vi har 10 point. Det er seks points forskel på ét mål, og det indikerer, at det er en tæt liga, siger Kent Nielsen til tipsbladet.dk.

- Vi har spillet mange tætte opgør, hvor vi kunne have fået sejren, men måtte nøjes med uafgjort, eller hvor det lignede uafgjort, og vi så tabte. Tingene flyder ikke som i foråret; det har vi også kommunikeret ud tidligere. Vi har kun lukket syv mål ind i Superligaen, og det er ikke en katastrofe, men vi arbejder hårdt med offensiven, for det er nøglen for os, tilføjer han.

Se også: TV: Rasende Kent Nielsen giver AaB'er tørt på

Arbejder grundigt på offensiven
Selvom AaB tabte til FC Vestsjælland i mandags, var der ikke noget, der tydede på, at holdet var ramt af 'europæiske tømmermænd', som den slidte kliche ellers lyder.

AaB spillede lige op med FC Vestsjælland, og derfor mener Kent Nielsen heller ikke, at de europæiske udfordringer har gået ud over holdets præstationer i Europa.

- I forhold til Europa er det en positiv overraskelse, at vi er i et europæisk gruppespil, men det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kom med i Champions League, fordi vi tabte til ”et dårligt hold” som APOEL. Bortset fra kampen mod Steaua og anden halvleg i udekampen mod APOEL har vi gjort det fint. Vi skal ikke bortforklare noget, for vi har spillet nogle tætte kampe, og det er godkendt, at vi er i Europa League-gruppespillet.

- Vores offensiv har ikke været stærk, men vi arbejder grundigt på det. Vi ville gerne have haft flere point, og kampen mod FC Vestsjælland lignede i lang tid en 0-0-kamp. Vi er afklarede med det, men vi er ikke tilfredse, for vi skal slide hårdt for at få tingene til at fungere, siger Kent Nielsen, der dog medgiver, at man ikke er upåvirket, når man taber 0-6 som AaB gjorde i Bukarest.

Se også: AaB-profil: Vi er hårdt ramt

AaB vil undgå skæbne som OB
Cheftræneren er dog afklaret og fortrøstningsfuld, når han kigger fremad, for det har ikke været meget, der har skilt AaB fra at få flere point.

Sæsonens sejre over FC Midtjylland og FC København vidner også om kvalitet hos de danske mestre, der har leveret stærke kampe i denne sæson trods skader og salget af Kasper Kusk.

Alligevel er det et fokuspunkt i AaB, at man gerne vil blive i toppen af Superligaen. En ting er at komme op i toppen af ligaen; noget andet er at blive der.

Se også: AaB-træner efter nyt nederlag: Hverken trætte eller slidte

Tidligere har hold som OB og FC Nordsjælland oplevet et dyk i præstationer og i tabellen, og tidligere har man også set FC Midtjylland have svært ved at følge en god sæson op med endnu en succesoplevelse.

Kent Nielsen er opmærksom på, at det er en udfordring for AaB at fastholde statussen som tophold.

- Det er en god pointe. Overordnet er det sådan, at de økonomiske muskler vil afspejle sig i løbet af en periode på fem år. Der kan være andre hold, der popper op, men den stærkeste økonomi vil som regel blive i toppen. I sidste sæson var vi det hold, der havde den fjerdemindste økonomi, og så kan man spørge, om det er rimeligt, at vi skal kunne gøre det igen, siger Kent Nielsen, der trods sine egne store ambioner heller ikke forventer, at AaB bliver dansk mester igen.

 - Det er svært at komme op i toppen, og sidste sæson var en bedrift af os, men næste step er at fastholde det. Klubben har meldt ud, at ambitionen er at komme i Europa for tredje sæson i tærk, og hvis det lykkes, vil det smage af være i toppen over længere tid. Det er første step, for vi vil gerne hele tiden skubbe opad.

- På den måde er vi aldrig tilfredse, men vi er realistiske omkring, at det var en stor overraskelse, at vi vandt Superligaen sidste år. Det vil til gengæld være en endnu større sensation, hvis vi gør det igen i år, siger Kent Nielsen.

AaB møder Randers FC fredag aften i Aalborg.

Se også: AaB-målmand får en kamps karantæne

0 kommentarer
Vis kommentarer