Brøndby ydmyget i Aalborg

AaB kørte Brøndby midt over med storsejr på 4-1 på hjemmebane

AaB-spillerne kunne juble efter storsejren over Brøndby. (Foto: René Schütze)
AaB-spillerne kunne juble efter storsejren over Brøndby. (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet):Der var fremgang. Optimisme. Humør.

Brøndby var videre fra deres katastrofale sæsonstart med tre nederlag i de tre første kampe.

Vinden var vendt, og Brøndby var på vej fremad med tre sejre i de sidste fire Superliga-kampe og ikke mindst en imponerende indsats i sidste weekends 0-0 kamp mod mestrene fra FC Midtjylland.

Men Brøndby er smadret tilbage til start. Fuldstændig rundbarberet og knækket på alle parametre af et velsmurt AaB-hold, der sænkede gæsterne med 4-0.

Lukas Spalvis nettede to gange, mens Rasmus Jönsson og Nicolaj Thomsen scorede de to øvrige. Lebogang Phiri fik pyntet på resultatet i slutminutterne.

Se også: Ny trøje: Brøndby spiller i grønt mod AaB

Ikke siden 5-1 nederlaget til AGF i 2012 har Brøndby tabt så stort i Superligaen, og Brøndby-træner Thomas Frank må virkelig undre sig over, hvordan der kan være så kort afstand mellem gode præstationer og totalt kollaps.

Brøndby havde faktisk muligheden for at spille sig frem til en art topkamp i den kommende runde i det københavnske derby mod FCK. Men det krævede tre point og en stærk præstation i det nordjyske.

Søndag aften i Aalborg lignede Brøndby blot et hold, der kun i perioder kan gøre ondt på de øvrige hold i den meget tætte Superliga.

Det lignede alt andet end et hold, der går efter Top 3, og som har mesterskabsambitioner lige rundt om hjørnet.

AaB derimod er netop symbolet på det der kendetegner en ujævn liga. Fremragende den ene runde for at kollapse i den næste. Som efter 5-1 sejren hjemme over OB. Her tabte AaB hjemme til Randers 2-0, som i øvrigt havde tabt til Viborg i runden forinden.

Se også: AaB-kaptajn er træt af svingende start: Vi er for naive

I sidste weekend faldt AaB fuldstændig sammen i anden halvleg i Parken, hvor de efter 2-1 føring tabte 4-2 til FCK. Og så mod Brøndby var de i totalt kontrol med spil, der gav minder om mesterskabssæsonen for to sæsoner siden.

Nicolaj Thomsen var banens bedste som en slags maestro, der med sukkerfødder både satte medspillere op, og selv scorede.

Efter Thomsens mål, hans første i denne sæson, fejrede han det med at holde sig for det ene øje.

Utvivlsomt en hilsen til franske Nantes, der dumpede U21 landsholdsprofilen på et lægetjek, da de opdagede, at han havde haft et blindt øje fra fødslen.

Men AaB var i det uhyggelige humør, hvor de kan splitte ethvert Superliga-hold ad. Højt pres, hurtige pasninger og kølige foran mål.

Se også: Thomas Franks stikpille til FCK's fans

Lukas Spalvis er for alvor også kommet i gang igen efter sin langtidsskade, og er nu oppe på seks ligascoringer blot et enkelt efter topscorerne Bruninho og Viktor Lundberg.

Hvis AaB formår at holde en mere stabil stime kan de hurtigt komme op og blande sig i topstriden.

Med Brøndby er der en hel del arbejde for Thomas Frank, og det skal nok gå hurtigt, eftersom de møder FCK, der kommer med en sejrsstime på tre i træk og en førsteplads.

89 kommentarer
Vis kommentarer