Derfor valgte AaB Søndergaard

Nordjyderne så bort fra eksotiske navne, da afløseren for Kent Nielsen blev fundet

Lars Søndergaard overtager roret i AaB, der paradoksalt nok får svært ved at kvalificere sig til Europa efter Sønderjyskes 4-1 sejr i Aalborg (Foto: Ernst van Norde)
Lars Søndergaard overtager roret i AaB, der paradoksalt nok får svært ved at kvalificere sig til Europa efter Sønderjyskes 4-1 sejr i Aalborg (Foto: Ernst van Norde)

AaB har overvejet mange træner-navne, men efter fire måneders jagt ender det ikke med eksotiske typer som Fernando Morientes, Bob Bradley eller såmænd Kasper Hjulmand.

I stedet ender det hele med den kandidat, der fra første færd blev udråbt til den mest oplagte, den nuværende SønderjyskE-træner Lars Søndergaard.

Det meddeler klubben i fondsbørsmeddelelse.

Som Ekstra Bladet skrev onsdag blev kontrakten med Lars Søndergaard forhandlet færdig på plads 2. påskedag. Aftalen løber til og med 30. juni 2017.

Se også: AaB tilbyder Søndergaard to år

I et tæt opløb med den tidligere amerikanske landstræner, Bob Bradley, endte det med at blive ærke-AaB'erens fordel, at han var indforstået med den markante satsning på talentudvikling.

Samtidig lykkedes Bob Bradley med at bruge samtalerne med AaB til at presse sin nuværende klub, Stabæk, ud i en sportslig satsning med flere markante transfers.

Se også: AaB i dyb tavshed om Søndergaard

Ekstra Bladet giver her de fire vigtigste årsager til, at AaB valgte den 'kedelige' løsning.

1. Timingen er perfekt
AaB er stadig i en skrøbelig fase efter nærdøds-oplevelsen i 2011. Klubben har brug for en træner, der er parat til at arbejde med et stramt budget og ikke kræver store investeringer i nye spillere. Lige nu er det vigtigste for nordjyderne, at der er balance i økonomien.

2. Kender klubben
Legenden Poul Erik Andreasen har stadig en enormt vigtig rolle på de indre linjer i AaB. Samtidig har tidligere sportsdirektør Lynge Jakobsen stadig stor indflydelse. I det klima kommer Lars Søndergaard ind med sin AaB-historie og vil kunne navigere uden de store vanskeligheder.

3. Kan udvikle talenter
Det var et særkende for AaB's double, at det blev skabt med en perlerække af talenter fra egen baghave. Den linje skal fremtidens træner videreføre, så AaB kan fastholde en ansvarlig økonomi. Lars Søndergaard har trods en begrænset talentsatsning i SønderjyskE fået plads til hjemmelavede spillere som Andreas Oggesen, Morten Beck, Bjørn Paulsen, Søren Mussmann og Mikael Uhre omkring holdet. Han kommer samtidig med erfaring som talentudvikler i Østrig.

4. Giver plads til Allan Kuhn
Lars Søndergaard kommer til at tjene pænt i AaB, men hans løn er bestemt ikke overvældende, og han kommer ikke med krav omkring sit træner-team. Det betyder, at AaB får mulighed for at fastholde Allan Kuhn (billedet) i trænerstaben. Det forventes dog, at Søndergaard vil forsøge også at få sin SønderjyskE-assistent Peter Enevoldsen med til AaB.

Lars Søndergaard

Født: 5. april 1959 (56 år)

Spillerkarriere:

* Spillede hele sin karriere i AaB, men en korsbåndsskade medførte et tidligt karrierestop.

Trænerkarriere:

* 1996-1997: Ungdomstræner i AaB

* 1997: Cheftræner i AaB

* 1998-2000: Assistenttræner i AaB

* 2000-2001: Assistenttræner i Austria Salzburg

* 2001-2003: Cheftræner i Austria Salzburg

* 2004-2005: Cheftræner i Austria Wien

* 2006-2007: Cheftræner i Grazer AK

* 2007: Cheftræner i Wacker Tirol Innsbruck

* 2008-2009: Ungdomsansvarlig i Red Bull Salzburg

* 2009-2010: Cheftræner i Viborg FF (fyret i november 2010 på grund af dårlige resultater)

* 2011-2015: Cheftræner i Sønderjyske

* 2015- : Cheftræner i AaB

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere