Drømmekamp kan smadre AaB's brasser-drømme

AaB-træneren ser gerne Yann Rolim i Aalborg efter sommer, hvis brasilianeren fortsætter de gode takter

AALBORG (Ekstra Bladet): Yann Rolim har ikke sat Aalborg i brand fra dag ét. Men enhver der følger AaB mere end perifert har dog bemærket, at brasilianeren indeholder mere end den gennemsnitlige fodbold-nomade.

De sene pokaltræffere i efteråret gav et glimt af en spiller med evnen til at stråle i de afgørende øjeblikke. Foråret har taget det løfte endnu længere.

Mål mod Silkeborg og et par målgivende hjørnespark mod Brøndby og Sønderjyske.

Og så den foreløbige kulmination mod Randers FC søndag. Yann Rolim var over alt. Han skabte chancer på stribe for holdkammeraterne. Lagde op til to scoringer og var med i kombinationerne op til Kasper Kusks åbningsmål... og så scorede brasseren selv til 3-0 på Jannik Pohls stærke oplæg.

Det er svært at holde på Yann Rolim. Foto: Henning Bagger / Ritzau / Scanpix
Det er svært at holde på Yann Rolim. Foto: Henning Bagger / Ritzau / Scanpix
 

En top-præstation som understreger, hvorfor AaB i øjeblikket forsøger at få lejeaftalen i Barra-SC gjort permanent, men samtidig også en indsats som faktisk svækker klubbens chancer for at lykkes med den plan.

For AaB har ikke en købsklausul i aftalen omkring brasilianeren, og de kringlede ejerforhold omkring spilleren gør det svært at få skred i de videre forhandlinger.

- Hvis han fortsætter sådan, så vil jeg gøre mit, for han bliver. Men det er kompliceret. Ejerforholdene er lidt atypiske i forhold til det, vi kender her i landet, sagde AaB's cheftræner, Morten Wieghorst, efter kampen velvidende at den 22-årige brasilianer har andre interesserede bejlere.

- Vi må følge udviklingen. Yann gør ikke sine muligheder dårligere for tiden. Men andre kigger også med, når han spiller på den her måde, sagde Morten Wieghorst og mente at Yann Rolims hårde arbejde i vinteropstarten er årsagen til, at han stråler nu.

- Der er stadig mere at komme efter rent fysisk, så han har overskud til at lave sine ting. For når han gør det, er han på et andet niveau, end vi normalt ser i Superligaen, mente Morten Wieghorst.

Stormer mod slutspil: Kusk smadrer hestene

1-2-3-4-5-6 mål: Bayern smadrer traditionsklub

Bassogog-salg sørger for overskud i AaB