Annonce:
Annonce:

Efter kritik: Derfor solgte vi guldfuglen

Thomas Bælum svarer på den kritik, som AaB fik i timingen med salget af forsvarsprofilen Mathias Ross

AaB solgte profilen Mathias Ross efter transfervinduet klappede i i store dele af Europa. Samtidigt kæmper klubben med den største sportslige krise i flere år. Direktøren forklarer salget her

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Det skabte ramaskrig blandt AaB-fansene, da nordjyderne valgte at sælge forsvarsgeneralen Mathias Ross til Galatasaray efter transfervinduet var smækket i på disse breddegrader.

Med salget af Mathias Ross og udlejningen af Anders Hagelskjær stod AaB og daværende cheftræner Lars Friis med én regulær centerforsvarer til bundkampen mod Lyngby.

Lars Kramer gik tilmed i stykker, og så måtte Kristoffer Pallesen og Sebastian Otoa danne midterforsvar i resten af opgøret.

Det fik AaB-fansene op i det røde felt, men som Ekstra Bladet tidligere har belyst, så er der mere til Mathias Ross-handlen, end øjet umiddelbart kan se.

Læs hele historien her:

AaB-boss pressede hårdt på for kritiseret handel

Mathias Ross havde vokset sig ind i en nøglerolle for AaB, men klubben vurderede, at man godt kan klare sig styrmanden. Foto: René Schütze
Mathias Ross havde vokset sig ind i en nøglerolle for AaB, men klubben vurderede, at man godt kan klare sig styrmanden. Foto: René Schütze
 

Men nu sætter adm. direktør i AaB Thomas Bælum ord på, hvorfor AaB valgte at sælge Mathias Ross efter deadline.

Annonce:

- Bestyrelsen handler på de indstillinger, som først og fremmest den sportslige sektor kommer med. Så kommer de til mig, hvor jeg udfordrer den sportslige sektor, herunder sportschef Inge André Olsen, på indstillingen. Er det en god case for klubben? Er det en god case for Mathias? Hvordan er holdets tilstand ved et salg?

- Hvis vi føler, vi kan vinge alle tre af og synes, det er fornuftigt for spiller og klub, så tror vi på, vi kan komme igennem. Sådan er det i denne case.

- Vi har Granli på vej tilbage, Hagelskjær kommer retur til januar og Pallesen kan dække af. Derudover er der U19-folk, der kan rykke sig og transferfrie spillere, der kan komme ind. Nadrani er jo bl.a. hentet ind som erstatning, siger Thomas Bælum og konkluderer.

- Det endte med, at det turde vi godt sige ja til. Det samme gjorde bestyrelsen. Mathias har længe været eftertragtet, og AaB er en klub, der gerne vil honorere egne talenter, når de slår igennem. Derfor sagde vi også ja til en stor klub med et godt tilbud. Det er et vigtigt signal at sende – også på trods af, at det var et ømt tidspunkt.

Var Thomas Bælum hurtigere end sin egen skygge, da han nikkede ja til et salg af Mathias Ross? Foto: René Schütze
Var Thomas Bælum hurtigere end sin egen skygge, da han nikkede ja til et salg af Mathias Ross? Foto: René Schütze
 

- Hvor udfarende var I selv i forhold til at sælge Mathias Ross og få millioner i klubkassen?

Annonce:

- Det er kun verdens bedste spillere og landsholdsspillere, der sælger sig selv. Den hylde, vi sælger spillere fra, fungerer ofte sådan, at vi har sat nogle skibe i søen med agenter, sportschefer og netværk.

- Pludselig står en klub som Galatasaray meget sent i vinduet med et akut problem i centerforsvaret. Hvis det skal gå hurtigt fra deres side, så kigger de jo også netværk og ser på, hvem der er blevet tilbudt til dem i løbet af vinduet. Det er meget med timing at gøre.

Salgsprisen på Mathias Ross lå på 13 mio. kr.

AaB har givet erstatningen, 25-årige Yahya Nadrani, en toårig kontrakt i Aalborg.

Læs et stort interview med Thomas Bælum på fredag i Ekstra Bladet, hvor direktøren svarer på kritiske spørgsmål om den seneste turbulente tid i AaB.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs mere om AaB her:

Trænerfyring udløser kæmperegning i AaB

AaB henter gammel kending til angrebet

Superliga-klub undersøger udenlandsk henvendelse

Inge André Olsen færdig i AaB

AaB-truppen afviser Friis-mytteri

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: