Efter pokalsucces: Jeg er Aalborgs farligste mand

Thomas Enevoldsen scorede to gange i pokalkvartfinalen i Roskilde og sendte en kærlig hilsen til sin karantæneramte angrebsmakker Lukas Spalvis hjemme i Aalborg

Farlige Thomas Enevoldsen scorede to gange mod Roskilde og drømmer om mere pokalsucces med AaB (Foto: Jonas Olufson)
Farlige Thomas Enevoldsen scorede to gange mod Roskilde og drømmer om mere pokalsucces med AaB (Foto: Jonas Olufson)

ROSKILDE (Ekstra Bladet): Det er muligt, at Lukas Spalvis er Superliga-topscorer, men Aalborgs farligste mand er litaueren ikke. I hvert fald ikke hvis man spørger angrebsmakker Thomas Enevoldsen.

- Nej, det er jeg. Den anden sidder hjemme i Aalborg og hygger nu, sagde Enevoldsen efter at have vist karantæneramte Spalvis, hvordan det skal gøres.

To gange scorede AaB-angriberen i den overbevisende 4-0-sejr over Roskilde i pokalkvartfinalen. Først headede han nordjyderne foran 2-0, og kort før pausen satte han reelt dødsstødet ind, da han afsluttede et kvikt kontrangreb med en sikker scoring. 

- Det er fint, at jeg lige kan stikke lidt til Lukas, så vi også kan få ham mere i gang.

- Han har jo ikke lavet to mål endnu i foråret, så der må være et eller andet galt, sagde Enevoldsen med et smil om den kommende Sporting Lissabon-angriber, der ellers har ry for altid at score to gange.

AaB Overbevisende AaB sendte pokaldræbere ud

Men lige nu er Thomas Enevoldsen, der også blev matchvinder i seneste Superliga-kamp mod FC Nordsjælland, farligste mand i postnummer 9000, og det er ikke tilfældigt. 

- Jeg sluttede godt af i efteråret og tog selvtilliden med over til træningskampene, hvor jeg også fik scoret en masse mål. 

- Nu er jeg også begyndt at score i foråret og har en tro på, at jeg kan score mål i alle kampe. Jeg spiller på hold, hvor jeg nok skal få chancerne, så er det op til mig at sætte dem ind, sagde 28-årige Enevoldsen, der helt tydeligt trives i rollen som angriber. 

- Jeg har trænet hårdt på at blive skarpere og kører en masse forskellige afslutninger hver eneste uge til træning. Det bærer frugt nu, for når jeg står i situationen i kamp, ved jeg, hvad jeg skal gøre.

Lasse Vibe blev dobbelt målscorer for Brentford, der fik en tiltrængt sejr tirsdag aften. (Arkivfoto: PA Photos) Championship Runder engelsk milepæl: Lasse Vibe dobbelt målscorer i Brentford-sejr

AaB var aldrig i problemer på den bumpede bane i Roskilde. Nordjyderne leverede en professionel indsats og cruisede videre til semifinalen, hvor AGF venter.

AaB har stolte pokaltradtioner og vandt turneringen for to år siden, men det var uden Thomas Enevolden, der på det tidspunkt var i belgiske Mechelen. 

– Der er mange i omklædningsrummet, der har vundet en pokal. Jeg har desværre kun tabt en finale (i 2009 mod FCK, red.), så jeg vil rigtig gerne have den på cv’et, sagde Aalborgs farligste mand.

Se alle AaB-målene fra pokalfesten i Roskilde her:

0 kommentarer
Vis kommentarer