Efter Superliga-fyring: - Pilen peger på ham næste gang

Efter to trænerfyringer skal Allan Gaarde ramme plet denne gang for ikke selv at placere sig på affyringsrampen, mener Stig Tøfting

Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg AaB

Først røg Lars Søndergaard som træner i AaB, og mandag kom turen til Morten Wieghorst.

Nu kan sportschef Allan Gaarde blive næste mand på affyringsrampen, mener Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting:

- Næste gang peger pilen på Allan Gaarde. Nu er der fyret to trænere, så denne gang skal han ramme rigtigt. Ellers er der fare for, at bestyrelsen vil pege på ham og sige, at han har haft sin chance.

Dagens fyring kom langt fra bag på Stig Tøfting.

-Nej. Ikke i forhold til de udmeldinger, der har været. Han havde kontraktudløb til sommer, og de har løbende meldt ud, at de først ville tale om fremtiden i vinterpausen.

- Jeg føler mig sikker på, at han under alle omstændigheder var røget i vinterpausen, og når først sådan en beslutning om ikke at forlænge er taget internt, så er det ganske naturligt at skille sig af med træneren med det samme.

Artiklen fortsætter under billedet...

Tålmodigheden slap op for Allan Gaarde, der fyrede Morten Wieghorst efter en række svingende resultater. Foto: René Schütze.
Tålmodigheden slap op for Allan Gaarde, der fyrede Morten Wieghorst efter en række svingende resultater. Foto: René Schütze.

Morten Wieghorst har efter Tøftings mening ikke leveret nok under de givne betingelser til at overbevise om det modsatte.

- Han har fået tre offensive forstærkninger i Philip Ochs, Tom van Weert og Lucas Andersen, så jeg synes ikke, han har haft grund til at beklage sig.

- I den sammenhæng har han i mine øjne haft bedre betingelser end Lars Søndergaard havde, og der har ikke været fremgang at spore. AaB har ikke just sprudlet.

- Han fik defensiven til at fungere, og de fik en fremragende sæsonstart. Men de fik aldrig fulgt op på den, og det har haltet gevaldigt offensivt.

- De seneste 12 kampe har givet en sejr over Hobro, syv uafgjorte og fire nederlag, påpeger han og hæfter sig ved udviklingen i de seneste tre kampe:

- Der har de været foran 1-0 og alligevel smidt point i slutfasen, senest mod oprykkerholdet Vejle. De har ikke hevet sejrene i land, og jeg føler ikke, at de er gået nok efter at score til 2-0 og lukke kampene.

- Det kan også være spillerne, der får angst ved 1-0, og hans støtter vil måske sige, at de har været uheldige, men resultaterne falder altså nu engang tilbage på træneren.

I den slags situationer har spillerne altid et medansvar, og det peger sportschefen da også på i klubbens pressemeddelelse, siger Stig Tøfting.

Men træneren har ikke i tilstrækkelig grad formået at flytte dem.

- Det er ikke unormalt, at Morten Wieghorst ligger lige over en scoring i snit pr. kamp.

- Det kan godt være, at han står for romantisk fodbold med masser af pasningsspil og bolden i egne rækker, men det har jo ikke været angrebslysten fodbold, hvor man som tilskuer har kunnet sidde og glæde sig til masser af mål.

Undrer sig over pludselig Superliga-fyring: - Virker meget markant

Superliga-profiler røg i totterne på hinanden: - Vi har talt ud

Superliga-forsvarer indstiller karrieren

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind